Piersi z kurczaka ze szpinakiem, kozim serem i orzeszkami piniowymi

Piersi z kurczaka ze szpinakiem, kozim serem i orzeszkami piniowymi mogą być tylko głównym daniem, którego szukasz. Na 77 centów za porcję, ten przepis okładki 6% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 134 kalorie, 12g białka, oraz 9g tłuszczu. Ten przepis służy 18. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Udaj się do sklepu i odebrać orzeszki piniowe, szczelnie szpinak, sól i pieprz, i kilka innych rzeczy, aby go dzisiaj. Aby zużyć oliwę z oliwek można śledzić to danie główne z Smażony Banan, Granolan i jogurt Parfait jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 3 minuty. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 25%. Ten wynik nie jest tak doskonały. Podobne przepisy to Piersi z kurczaka z rozmarynem, orzeszkami pinii i verjuice, dymny ratatouille z kozim serem i orzeszkami piniowymi, oraz Sałatka z kopru włoskiego z kozim serem i orzeszkami piniowymi.
Instrukcje
Grzać orzeszki piniowe na małej suchej patelni na średnim ogniu, mieszając, aż będą złote i pachnące, około 5 minut.
Przełożyć do robota kuchennego i lekko ostudzić.
Rozgrzej piekarnik do 191°.
Dodaj szpinak, kozi ser i skórkę z cytryny do robota kuchennego i pulsuj orzechami pinii, aż mieszanina będzie gładka. W razie potrzeby zeskrobać boki miski. Doprawić solą i pieprzem. (Sprawia, że około 1 szklanki napełniania.)
Wsuń palce pod skórę każdej piersi kurczaka, rozluźniając skórę, tworząc kieszeń między skórą a mięsem. Rzeczy 2 do 3 łyżek. wypełnienie pod skórą, delikatnie pchając tyle wypełnienia, ile możesz w dalekie rogi bez rozdarcia skóry. (Będziesz miał około 1/3 filiżanki dodatkowego napełnienia; Odrzuć.)
Mgiełka z cooking spray naczynie do pieczenia wystarczająco duże, aby pomieścić kurczaka w jednej warstwie z odstępem między kawałkami.
W naczyniu umieścić nadzienie z kurczaka i skropić oliwą z oliwek. Doprawić solą i pieprzem.
Piec, aż skóra jest lekko rumiane i kurczak jest gotowane przez (natychmiastowy odczyt termometr umieszczony w najgrubszej części powinien odczytać 71°, lub pokroić w najgrubszej części piersi, aby sprawdzić), 40 do 45 minut.