Piersi z kurczaka z tymiankiem w sosie z granatów mogą być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis służy 4. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 58g białka, 38 g tłuszczu, oraz w sumie 629 kalorii. Na 2,67 zł za porcję, ten przepis okładki 25% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Udaj się do sklepu i odbierz czosnek, piersi kurczaka ze skórką, mąkę i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć masło można śledzić to danie główne z Ciasto Z Masłem Cynamonowym jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 20 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 49%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Chrupiące Skórki-Pieczone Piersi Z Kurczaka + Sos Rozmarynowo-Tymiankowy, Piersi z kurczaka z sosem śmietanowo-tymiankowym Shiitake i pieczoną marchewką, oraz Cały kurczak pieczony w cieście solnym z tymiankiem.
Instrukcje
1
W dużej misce wymieszaj zimną wodę, sól, ziarna pieprzu, zmiażdżony czosnek i 3 gałązki tymianku, aż sól się rozpuści.
Składniki, których będziesz potrzebować
świeży Tymianek
Pieprz
Czosnek
Woda
Sól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy
2
Dodać kurczaka i dobrze wymieszać. Przykryć folią i przechowywać w lodówce co najmniej 30 minut, ale nie więcej niż 3 godziny.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cały Kurczak
Pomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej Papier
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Folia Foliowa
3
Wyjąć kurczaka z solanki i osuszyć papierowymi ręcznikami.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cały Kurczak
Solanka
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ręczniki Papierowe
4
W 10-calowej patelni, rozgrzać olej na średnim ogniu, aż migotanie i gorąco.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia
5
Dodać kurczaka, boki skóry w dół, i gotować 5 minut lub aż złoty kolor. Użyj długo obsługiwane szczypce włączyć kurczaka i gotować 5 minut dłużej lub aż złoty. Zmniejsz ciepło do niskiego poziomu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cały Kurczak
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Szczypce
6
Gotować na wolnym ogniu około 20 minut, bez obracania, aż sok z kurczaka nie będzie już różowy, gdy najgrubsza część zostanie pocięta na kość(170F).
Składniki, których będziesz potrzebować
Cały Kurczak
Sok
Kości
7
Usuń kurczaka z patelni i miejsce na talerzu, zastrzegając kapiele na patelni. Przykryć szczelnie folią; odstawić.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cały Kurczak
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia
Folia Aluminiowa
8
Tymczasem w małej misce wymieszaj masło i mąkę palcami lub łyżką. Wyrabiać mieszaninę, aż stanie się gładką pastą; odstawić.
Składniki, których będziesz potrzebować
Masło
Mąka Uniwersalna
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy
9
Wylać wszystkie, ale 1 łyżka kapieli z patelni.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia
10
Umieść patelnię na średnim ogniu i wymieszaj z cebulą. Gotować 3 protokół, mieszając od czasu do czasu, lub do miękkości.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cebula
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia
11
Dodaj drobno posiekany czosnek i gotuj 30 sekund, stale mieszając, aż będzie pachnący. Wymieszać z koncentratem pomidorowym i gotować 1 minutę dłużej.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pasta Pomidorowa
Czosnek
12
Dodaj wino i zwiększyć ciepło do wysokiej.
Składniki, których będziesz potrzebować
Wino
13
Ciepło do wrzenia, skrobanie wszelkie rumiane kawałki off dno patelni. Gotować wino 5 minut lub do zmniejszenia do około 2 łyżki stołowe.
Składniki, których będziesz potrzebować
Wino
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia
14
Dodaj bulion i 1 gałązkę tymianku na patelnię. Gotować 5 minut, mieszając od czasu do czasu, lub do zmniejszenia o połowę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Bulion
Tymianek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia
15
Dodaj sok z granatów i brązowy cukier.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sok Z Granatów
Brązowy Cukier
16
Podgrzać do wrzenia, mieszając mieszankę granatu trzepaczką.
Składniki, których będziesz potrzebować
Granat
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Trzepaczka
17
Szczypta około połowy pasty maślano-mącznej. Wrzuć to do wrzącego sosu i szybko ubić trzepaczką. Powtórz z pozostałą pastą, ciągle mieszając.
Składniki, których będziesz potrzebować
Masło
Mąka Uniwersalna
SOS
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Trzepaczka
18
Podgrzać sos do wrzenia i gotować 2 minuty, stale mieszając.