Piersi z kurczaka faszerowane szpinakiem
Przepis na Piersi z kurczaka faszerowane szpinakiem można przygotować w około 1 godzinę . Za 2,16 USD za porcję przepis ten pokrywa 34% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera około 45 g białka , 19 g tłuszczu i łącznie 378 kalorii . Ten przepis jest dla 6 osób. Jest on dostarczany przez Taste of Home. Niewiele osób przygotowało ten przepis, a jedna z nich powiedziałaby, że trafił w dziesiątkę. Jeśli masz parmezan, sól, dodatkową sól i kilka innych składników, możesz go zrobić. Sprawdza się dobrze jako dodatek. Jest to dobra opcja, jeśli stosujesz dietę bezglutenową i pierwotną . Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, przepis ten otrzymuje ocenę Spoonacular wynoszącą 75% , co jest solidne. Wypróbuj podobne przepisy na Piersi z kurczaka faszerowane serem śmietankowym , Pieczone piersi z kurczaka i Muszle faszerowane szpinakiem z serem .
Instrukcje
Na dużej patelni podsmaż cebulę na maśle i 1 łyżce oleju, aż zmięknie.
Dodaj szpinak i gotuj, aż będzie ciepły i cała wilgoć odparuje.
Zdjąć z ognia; ostudzić. Wymieszać z serami, bazylią, solą i pieprzem. Poluzować skórkę z jednej strony każdej piersi kurczaka.
Nałóż 1/3 szklanki nadzienia pod skórę; ułóż kurczaka nadzieniem do góry w nieposmarowanym naczyniu do pieczenia o wymiarach 13 x 9 cali.
Piec bez przykrycia w temperaturze 375° przez 45 minut lub do momentu, aż sok z kurczaka stanie się przejrzysty.