Pierożki Gruszkowe Melba
Pierogi Gruszkowe Melba trwają około 50 minut od początku do końca. Z tego przepisu składa się 6 porcji zawierających 661 kalorii, 8 g białka i 31 g tłuszczu każda. Za 1,73 USD za porcję ten przepis pokrywa 15% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowała ten przepis. Jeśli masz pod ręką sól, lody, mąkę i kilka innych składników, możesz to zrobić. Niewiele osób tak naprawdę lubiło tę przystawkę. Jest to dostarczane przez Taste of Home. Ogólnie rzecz biorąc, ten przepis uzyskał solidny wynik łyżką wynoszący 41%. Podobne przepisy to Knedle Gruszkowe, Knedle Gruszkowe ~ Wyzwanie Deserowe za kurtyną i Rosół gruszkowy Schezuan z knedlami z makrelą.
Instrukcje
W dużej misce wymieszaj mąkę, sól i skrobię kukurydzianą.
Kroić tłuszcz, aż mieszanina będzie przypominała grube okruchy. Stopniowo dodawaj wodę, mieszaj widelcem, aż ciasto uformuje się w kulę. Na posypanej mąką powierzchni rozwałkuj na 21-calowy placek. x 14 cali prostokąt.
Pokrój na sześć kwadratów.
Umieść jedną gruszkę na środku każdego kwadratu. Środek gruszki wypełnij brązowym cukrem; posypać cynamonem.
Posmaruj krawędzie kwadratów mlekiem; Złóż rogi do środka i zsuń, aby uszczelnić.
Umieścić w natłuszczonej formie o średnicy 15 cali. x 10 cali x 1-cal. taca do pieczenia.
Posmaruj mlekiem; posypać cukrem.
Piec bez przykrycia w temperaturze 375°C przez 35-40 minut lub do momentu uzyskania złotego koloru.
Aby przygotować sos, w małym rondlu wymieszaj cukier, skrobię kukurydzianą i wodę, aż uzyskasz gładką masę.
Dodaj maliny. Doprowadzić do wrzenia; gotować i mieszać przez 2 minuty lub do momentu, aż zgęstnieje.
Zdjąć z ognia; wymieszać z ekstraktem.
W razie potrzeby podawaj na ciepło na ciepłych kluskach z lodami.