Pierogi Z Jagodami
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na przystawki, więc spróbuj pierogów z jagodami. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 3G białka, 12g tłuszczu, oraz w sumie 237 kalorii. Ten przepis służy 8 i kosztuje $1.09 za porcję. 59 osób było pod wrażeniem tego przepisu. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Jeśli masz pod ręką cukier, świeżą śmietanę, wodę i kilka innych składników, możesz to zrobić. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za Wegetariańskie dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 50 minut. Z łyżeczką ocena 35%, to danie jest raczej złe. Jeśli podoba Ci się ten przepis, możesz również polubić przepisy takie jak Pierogi Z Jagodami, Tosty francuskie pieczone z jagodami z kruszonką Amaretti i syropem klonowym z jagodami, oraz Jagodowo-Mango Sałatka mieszana z jagodowo-Guava Vinaigrette.
Instrukcje
W średniej misce wymieszać mąkę, 1 łyżkę cukru, proszek do pieczenia i sól.
Masło pokroić na suche składniki, za pomocą noża do ciast lub widelca.
Dodać mleko do ciasta. Odstawić ciasto na kluski.
W dużym rondlu, połączyć jagody, 1 1/2 szklanki cukru i wody i doprowadzić do wrzenia. Wrzucić pierogi do gorących jagód przez łyżkę stołową. Przykryć garnek, zmniejszyć ogień do niskiego poziomu i gotować powoli przez 20 do 30 minut. Nie zdejmuj pokrywki przed upływem 20 minut i nie mieszaj pierogów.
Podawać na ciepło z lodami waniliowymi lub świeżą śmietaną.