Brukselka w panierce
Brukselka posypana okruszkami zajmuje od początku do końca około 35 minut. Za 87 centów za porcję otrzymasz dodatek na 6 osób. Jedna porcja zawiera 125 kalorii, 5 g białka i 7 g tłuszczu. Ten przepis przypadł do gustu 1 smakoszom i kucharzom. Jest to dostarczane przez Taste of Home. Udaj się do sklepu i kup parmezan, masło, bułkę tartą z przyprawami włoskimi i kilka innych rzeczy, które przygotujesz dzisiaj. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis uzyskał 50% wyniku, co jest całkiem niezłym wynikiem. Jeśli podoba Ci się ten przepis, przejrzyj podobne przepisy: Brukselka i kalafior w panierce, Brukselka w panierce z boczkiem i Brukselka w chrupiącej panierce z zapiekanką kalafiorową.
Instrukcje
Brukselkę przytnij i wytnij rdzeń każdej z nich w kształcie litery X.
Umieść 1/2 cala wody w dużym rondlu; dodać kiełki. Doprowadzić do wrzenia. Zmniejsz ogień, przykryj i gotuj na wolnym ogniu przez 8-10 minut lub do momentu, aż będą chrupiące; odpływ.
Umieścić w nienatłuszczonym, płytkim 1-1/2-qt. naczynie do pieczenia.
Połącz bułkę tartą, ser i pozostałe masło; posypać brukselką.
Przykryj i piecz w temperaturze 325° przez 10 minut. Odkryj i piecz 10 minut dłużej.