Pierogi Z Jabłkami
Pierogi jabłkowe to bezmleczne i wegetariańskie przepis z 4 porcjami. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 11g białka, 48 g tłuszczu, oraz w sumie 883 kalorie. Na 2,14 zł za porcję, ten przepis okładki 15% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Sprawdza się jako niedroga przystawka. Mieszanka jaj, cukier, ciasto francuskie i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Przynosi wam to moje przepisy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 41%, co jest całkiem dobre. Podobne przepisy to Pierogi Z Jabłkami, Pierogi Z Jabłkami, oraz Pierogi Z Jabłkami.
Instrukcje
W małej misce, połączyć cukier i cynamon. Odstawić.
Na posmarowanej mąką powierzchni rozwałkuj jeden z arkuszy ciasta francuskiego na kwadrat o wymiarach 13 na 13 cali.
Przetnij kwadrat na pół i wytnij każdą połowę w prostokąt o wymiarach 9 na 6 cali. Jeśli chcesz wykonać opcjonalną dekorację w Kroku 3, zarezerwuj resztki. Z ubitym jajkiem lekko posmaruj 1 cal wzdłuż krawędzi jednego z prostokątów. Umieść jedno z jabłek, do góry nogami, na środku prostokąta i wlej tyle cukru cynamonowego do środkowej jamy, aby dotrzeć do góry. Zebrać cztery rogi ciasta i uszczypnąć je razem. Szczypta krawędzie razem do uszczelnienia. Nożyczkami przyciąć nadmiar ciasta, z którego spotykają się krawędzie. Powtórzyć z pozostałym ciastem, jabłkami i cukrem cynamonowym.
Jeśli chcesz, Użyj małego noża, aby wyciąć osiem małych liści ze skrawków ciasta.
Posmaruj grzbiety liści ubitym jajkiem i przymocuj dwa z nich do góry każdej pierogi.
Schłodzić pierogi przez 15 minut.
Umieść je na ciężkiej blasze do pieczenia i lekko posmaruj roztrzepanym jajkiem.
Piecz pierogi przez 8 minut. Zmniejszyć ogień do 400 i kontynuować gotowanie aż złoty, 20 do 22 minut dłużej. Nie piecz zbyt długo, bo pierogi mogą pęknąć.