Piernikowe Trufle

Piernikowe Trufle
Piernikowe trufle mogą być tylko deserem, którego szukasz. Na 51 centów za porcję, ten przepis okładki 2% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 24. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 1G białka, 9g tłuszczu, oraz w sumie 130 kalorii. Ten przepis od Epicurious ma 1 fanów. To będzie hit w Twoim Boże Narodzenie wydarzenie. Udaj się do sklepu i odbierz sól, imbir, zmielony cynamon i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 10%. Ta partytura jest do poprawy. Podobne przepisy to Piernikowe Trufle, Piernikowe Trufle, oraz Trufle Z Ciasta Piernikowego.

Instrukcje

1
Przynieś pierwsze 7 składników, aby gotować w ciężkim średnim rondlu; zdjąć z ognia i pozostawić strome 1 godzinę.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
2
Połącz 7 uncji słodko-gorzkiej czekolady i 7 uncji białej czekolady w dużej metalowej misce ustawionej na rondlu gotującej się wody; mieszaj, aż czekolada się rozpuści i będzie gładka.
Składniki, których będziesz potrzebować
Słodko-gorzka CzekoladaSłodko-gorzka Czekolada
Biała CzekoladaBiała Czekolada
CzekoladaCzekolada
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
1/4 Szklanki Ciasteczek Imbirowych (około 5 Ciasteczek)1/4 Szklanki Ciasteczek Imbirowych (około 5 Ciasteczek)
3
Wyjąć miskę z wody. Przecedzić mieszaninę kremu do czekolady; wymieszać, aby wymieszać. Wymieszać w 1/2 szklanki posiekanego krystalizowanego imbiru. Schłodzić napełnianie do jędrności, co najmniej 3 godziny.
Składniki, których będziesz potrzebować
Imbir KandyzowanyImbir Kandyzowany
CzekoladaCzekolada
KremKrem
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/4 Szklanki Ciasteczek Imbirowych (około 5 Ciasteczek)1/4 Szklanki Ciasteczek Imbirowych (około 5 Ciasteczek)
4
Linia do pieczenia blachy z pergaminem. Korzystanie 1-calowy melon baller, napełniania miarka i toczyć między dłońmi do postaci kulek.
Składniki, których będziesz potrzebować
MelonMelon
RolkaRolka
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Blacha Do PieczeniaBlacha Do Pieczenia
Melon BallerMelon Baller
5
Miejsce na pergaminie. Trufle schłodzić co najmniej 2 godziny.
Składniki, których będziesz potrzebować
TrufleTrufle
6
Wyłóż kolejny arkusz pergaminem.
7
Umieść 12 uncji słodko-gorzkiej czekolady w średniej metalowej misce ustawionej na rondlu z gotującą się wodą; mieszać, aż czekolada stopi się i gładka.
Składniki, których będziesz potrzebować
Słodko-gorzka CzekoladaSłodko-gorzka Czekolada
CzekoladaCzekolada
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
1/4 Szklanki Ciasteczek Imbirowych (około 5 Ciasteczek)1/4 Szklanki Ciasteczek Imbirowych (około 5 Ciasteczek)
8
Wyjąć miskę z wody. Schłodzić do momentu włożenia termometru do czekolady o temperaturze 46°. szybko zanurzyć 1 truflę w czekoladzie. Używając widelca, wyciągnij trufle i dotknij widelca z boku miski, aby nadmiar powłoki kapał. Za pomocą noża przesuń trufle z widelca i na przygotowany arkusz. Powtórzyć z pozostałymi truflami. Chill until set.
Składniki, których będziesz potrzebować
CzekoladaCzekolada
TrufleTrufle
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Termometr KuchennyTermometr Kuchenny
NóżNóż
1/4 Szklanki Ciasteczek Imbirowych (około 5 Ciasteczek)1/4 Szklanki Ciasteczek Imbirowych (około 5 Ciasteczek)
9
Linia innej blachy do pieczenia z pergaminem.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Blacha Do PieczeniaBlacha Do Pieczenia
10
Umieść 12 uncji białej czekolady w innej średniej metalowej misce ustawionej na rondlu gotującej się wody; mieszać, aż stopi się i gładkie.
Składniki, których będziesz potrzebować
Biała CzekoladaBiała Czekolada
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
1/4 Szklanki Ciasteczek Imbirowych (około 5 Ciasteczek)1/4 Szklanki Ciasteczek Imbirowych (około 5 Ciasteczek)
11
Wyjąć miskę z wody. Schłodzić, aż termometr włoży się do czekolady o temperaturze 38°. przytrzymać 1 truflę między kciukiem a palcem wskazującym; zanurzyć w połowie w białej czekoladzie.
Składniki, których będziesz potrzebować
Biała CzekoladaBiała Czekolada
CzekoladaCzekolada
WodaWoda
Pasek Skórki CytrynowejPasek Skórki Cytrynowej
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Termometr KuchennyTermometr Kuchenny
1/4 Szklanki Ciasteczek Imbirowych (około 5 Ciasteczek)1/4 Szklanki Ciasteczek Imbirowych (około 5 Ciasteczek)
12
Umieścić na przygotowanym arkuszu. Powtórzyć z pozostałymi truflami. W razie potrzeby naciśnij małe kawałki krystalizowanego imbiru na szczycie trufli. Schłodzić do firmy, o 30 minut. (Można dokonać 1 tydzień wcześniej. Przykryć; przechowywać schłodzone.)
Składniki, których będziesz potrzebować
Imbir KandyzowanyImbir Kandyzowany
TrufleTrufle
TrudnośćEkspert
Gotowe W45 m.
Porcje24
Ocena Zdrowia0
Magazyn