Piernikowe Trufle
Piernikowe trufle mogą być tylko deserem, którego szukasz. Na 51 centów za porcję, ten przepis okładki 2% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 24. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 1G białka, 9g tłuszczu, oraz w sumie 130 kalorii. Ten przepis od Epicurious ma 1 fanów. To będzie hit w Twoim Boże Narodzenie wydarzenie. Udaj się do sklepu i odbierz sól, imbir, zmielony cynamon i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 10%. Ta partytura jest do poprawy. Podobne przepisy to Piernikowe Trufle, Piernikowe Trufle, oraz Trufle Z Ciasta Piernikowego.
Instrukcje
Przynieś pierwsze 7 składników, aby gotować w ciężkim średnim rondlu; zdjąć z ognia i pozostawić strome 1 godzinę.
Połącz 7 uncji słodko-gorzkiej czekolady i 7 uncji białej czekolady w dużej metalowej misce ustawionej na rondlu gotującej się wody; mieszaj, aż czekolada się rozpuści i będzie gładka.
Wyjąć miskę z wody. Przecedzić mieszaninę kremu do czekolady; wymieszać, aby wymieszać. Wymieszać w 1/2 szklanki posiekanego krystalizowanego imbiru. Schłodzić napełnianie do jędrności, co najmniej 3 godziny.
Linia do pieczenia blachy z pergaminem. Korzystanie 1-calowy melon baller, napełniania miarka i toczyć między dłońmi do postaci kulek.
Miejsce na pergaminie. Trufle schłodzić co najmniej 2 godziny.
Wyłóż kolejny arkusz pergaminem.
Umieść 12 uncji słodko-gorzkiej czekolady w średniej metalowej misce ustawionej na rondlu z gotującą się wodą; mieszać, aż czekolada stopi się i gładka.
Wyjąć miskę z wody. Schłodzić do momentu włożenia termometru do czekolady o temperaturze 46°. szybko zanurzyć 1 truflę w czekoladzie. Używając widelca, wyciągnij trufle i dotknij widelca z boku miski, aby nadmiar powłoki kapał. Za pomocą noża przesuń trufle z widelca i na przygotowany arkusz. Powtórzyć z pozostałymi truflami. Chill until set.
Linia innej blachy do pieczenia z pergaminem.
Umieść 12 uncji białej czekolady w innej średniej metalowej misce ustawionej na rondlu gotującej się wody; mieszać, aż stopi się i gładkie.
Wyjąć miskę z wody. Schłodzić, aż termometr włoży się do czekolady o temperaturze 38°. przytrzymać 1 truflę między kciukiem a palcem wskazującym; zanurzyć w połowie w białej czekoladzie.
Umieścić na przygotowanym arkuszu. Powtórzyć z pozostałymi truflami. W razie potrzeby naciśnij małe kawałki krystalizowanego imbiru na szczycie trufli. Schłodzić do firmy, o 30 minut. (Można dokonać 1 tydzień wcześniej. Przykryć; przechowywać schłodzone.)