Piernikowe Małe Ciasta
Piernikowe ciastka wymagają ok. 45 minut od początku do końca. Jedna porcja zawiera 90 kalorii, 1G białka, oraz 3G tłuszczu. Ten bezmleczny przepis służy 36 i kosztuje 16 centów za porcję. Przynosi wam to moje przepisy. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Boże Narodzenie będzie jeszcze bardziej wyjątkowy z tym przepisem. Mieszanka mąki, brązowy cukier, mielony imbir i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Świetnie sprawdza się jako deser. Z łyżeczką wynik 21%, to danie nie jest tak doskonałe. Spróbuj Ciasta Piernikowe, Pierniczki Figowe, oraz Piernikowe ciasta chłopięce i dziewczęce dla podobnych receptur.
Instrukcje
Połączyć krystalizowanego imbiru i 1 łyżkę mąki, rzucając do herbu; odstawić mieszaninę na bok.
Połączyć cukier, melasę, cynamon, mielony imbir i kardamon w średnim rondlu. Doprowadzić mieszaninę do wrzenia na średnim ogniu, mieszając od czasu do czasu. Wymieszać z sodą oczyszczoną. (Mieszanina stanie się gęsta i spieniona.)
Usunąć mieszaninę z ognia.
Dodaj masło, mieszając, aż masło się rozpuści.
Dodać jajko i dobrze wymieszać trzepaczką. Lekko łyżka 2 2/3 szklanki mąki na suche miarki, i poziom z nożem. Stopniowo wymieszać 2 2/3 szklanki mąki i skrystalizowanej mieszaniny imbiru do mieszaniny cukru.
Ciasto wyłożyć na płaską powierzchnię i zagnieść lekko 4 do 5 razy. Lekko schłodzić. Podziel ciasto na pół.
Rozwałkuj każdą porcję na grubość 1/4 cala na lekko posypanej mąką powierzchni; Wytnij ciasto nożem 2 1/2 cala.
Umieścić na blasze do pieczenia pokryte sprayem do gotowania.
Piec w temperaturze 325 przez 12 minut. Ostudzić ciasteczka na patelniach przez 2 minuty lub do momentu, aż będą twarde.
Usuń ciasteczka z patelni; schłodzić na stojakach z drutu. Powtórz procedurę z pozostałym ciastem.