Piernikowe bułeczki z cytrynową glazurą
Piernikowe bułeczki z cytrynową glazurą mogą być tylko porannym posiłkiem, którego szukasz. Ten wegetariański przepis służy 8 i kosztuje 37 centów za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 4G białka, 8G tłuszczu, oraz w sumie 267 kalorii. To będzie hit w Twoim Boże Narodzenie wydarzenie. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jest to niedrogi przepis dla fanów Szkockiego jedzenia. Udaj się do sklepu i odbierz żurawinę, masło, sól i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 23 minuty. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 24%. Ten wynik nie jest tak doskonały. Podobne przepisy to Piernikowe bułeczki z masłem cytrynowym, Cytrynowe bułeczki żurawinowe z glazurą cytrynową (Low Carb), oraz Ciepły Piernik Z Cytrynową Polewą.
Instrukcje
. Lekko łyżka mąki do suchych miarek; wyrównać nożem.
Mąkę i 6 kolejnych składników wymieszać w dużej misce; pokroić na maśle blenderem do ciast lub 2 nożami, aż mieszanina będzie przypominała grubą potrawę. Wymieszać z żurawiną.
Dodaj mleko i melasę, mieszając widelcem (mieszanina będzie bardzo krucha).
. Ciasto wyłożyć na nie rozlaną powierzchnię i zagniatać, aż suche składniki będą wilgotne. Ciasto pokroić w 7-calowe koło; pokroić na 8 klinów.
Umieść kliny na blasze do pieczenia pokrytej sprayem do gotowania.
Piec w 425 przez 10 minut lub do dna są lekko rumiane.
. Podczas bułeczki piec, połączyć cukier puder i sok z cytryny w małej misce; dobrze wymieszać.
Mżawka glazury na ciepłe bułeczki.
Bułeczki pokroić ostrym nożem szefa kuchni pokrytym sprayem do gotowania.