Piernik dyniowy z twardym sosem
Piernik dyniowy z twardym sosem to wegetariańska przepis z 12 porcjami. Na 81 centów za porcję, ten przepis okładki 14% twoje codzienne zapotrzebowanie na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera około 6G białka, 10g tłuszczu, oraz w sumie 441 kalorii. Mieszanka solid-pack dyni, ekstrakt vanillan, sody oczyszczonej i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Jedna osoba zrobiła ten przepis i zrobiłaby go ponownie. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla Boże Narodzenie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 1 godzina i 20 minut. Jest ona dostarczana przez Taste Of Home. Ogólnie rzecz biorąc, ten przepis zarabia na not so great spoonacular score of 36%. Podobne przepisy obejmują Cytrynowy Sos Twardy Z Piernikiem, Piernik z kawałkami czekolady z sosem pomarańczowym, oraz Piernikowy budyń świąteczny z sosem pomarańczowym.
Instrukcje
W dużej misce, masło śmietany i cukrów, aż lekkie i puszyste.
Dodaj jajka, po jednym na raz, bijąc dobrze po każdym dodaniu. Wymieszać z dynią i melasą.
Wymieszaj mąkę, proszek do pieczenia, sodę oczyszczoną, imbir, sól i przyprawę do ciasta; dodaj do śmietany. Bić tylko do połączenia. Złóż jabłko.
Przełożyć do nasmarowanego i posypanego mąką 10-in. patelnia z rurką karbowaną.
Piec w temperaturze 350° przez 55-60 minut lub aż wykałaczka włożona w pobliżu środka wyjdzie czysta. Schłodzić przez 10 minut przed wyjmowaniem z patelni do stojaka drucianego, aby całkowicie ostygnąć. Kurz z cukrem cukierniczym.
W dużej misce ubić masło, cukier cukierniczy i wanilię na gładką masę.