Pieprzowy Łosoś
Pieprzowy łosoś jest bezglutenowe, bezmleczne i pescatariańskie przepis z 10 porcjami. Na 61 centów za porcję, ten przepis okładki 3% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 4G białka, 2G tłuszczu, oraz w sumie 140 kalorii. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Mieszanka pieprzu, mocno brązowy cukier, liście laurowe i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak przepyszne. Przynosi wam to moje przepisy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 10%, co nie jest zbyt wspaniałe. Spróbuj Pieprzona tarta trzy cebulowa z wędzonym łososiem, Steki z łososia pieprzowego z marynatą jogurtowo-limonkową, oraz Mały Wędzony Łosoś Ogórek Filiżanki Z Pieprzem Creme Fraiche dla podobnych receptur.
Instrukcje
W 1-do 1 1/2-Quart patelni, doprowadzić 1 1/2 szklanki wody, cukier, sól, imbir, liście laurowe, i ziele angielskie do wrzenia. Mieszaj, aż cukier się rozpuści.
Zdjąć z ognia i lekko ostudzić.
Filet z łososia opłukać, osuszyć i położyć płasko ze skórą w dół w oprawie 12-na 15-calowej patelni.
Wlać mieszaninę cukru i soli na łososia. Przykryć patelnię szczelnie i schłodzić rybę co najmniej 4 lub do 24 godzin, czasami łyżki solanki nad rybą.
Kopiec 16 brykietów węglowych na ognisku grill z pokrywką i zapalić brykiety. Lub włączyć grill gazowy do wysokiej temperatury i zamknąć pokrywę.
W międzyczasie dodaj ziarna pieprzu do wystarczającej ilości gorącej wody, aby unosiły się; moczyć co najmniej 15 minut. Dodaj również wióry do wystarczającej ilości ciepłej wody, aby się unosiły; moczyć co najmniej 15 minut.
Odcedzić ryby i wyrzucić solankę. Ryby opłukać zimną wodą i osuszyć. Ustaw ryby, skórkę od strony dołu, na dużym arkuszu folii; Wytnij folię, aby dopasować kontur ryby.
Natrzyj miód na wierzch ryby.
Odcedzić ziarna pieprzu i równomiernie poklepać ryby, aby ustawić je lekko na miejscu.
Gdy węgle są usiane szarym popiołem, w ciągu około 20 minut popchnij połowę z każdej strony firegrate.
Odcedzić zrębki i rozrzucić 2 łyżki na każdym kopcu węgli. W przypadku grilla gazowego umieść 1/4 szklanki wiórów na patelni foliowej i ustaw na ciepło. Przykryj grilla i podgrzewaj, aż chipsy zaczną się tlić, około 10 minut.
Ustaw grill od 4 do 6 cali nad paleniskiem.
Łososia umieścić na folii w środku grilla( nie bezpośrednio nad węglem); jeśli używasz gazu, skręć w najniższe ustawienie i dostosuj do pośredniego ciepła (równolegle do boków łososia, nie pod rybą).
Ustaw termometr piekarnika na środku ryby. Przykryj grilla. Na węgiel, otworzyć otwory wentylacyjne 1/4 cala, a po 30 minutach dodać 3 brykiety do każdego Kopca węgli; powtarzać co 30 minut gotowania.
Często sprawdzaj termometr, aby mieć pewność, że temperatura pozostaje około 16
Jeśli temperatura spadnie, lekko otworzyć otwory wentylacyjne na węgiel drzewny lub podgrzać na grillu gazowym. Jeśli temperatura wzrośnie, Zamknij 1 lub 2 otwory wentylacyjne lub otwórz pokrywę grilla gazowego, a następnie lekko otwórz podporę.
Dodaj zrębki w razie potrzeby, aby wytworzyć słaby, stały strumień dymu. Wilgoć gromadząca się na rybach odparuje. Łososia gotować, aż termometr włożony do środka najgrubszej części odczyta 140, od 1 godziny do 1 godziny i 15 minut.
Za pomocą szerokich szpatułek wsuń filet folią na blachę do pieczenia, a następnie wsuń rybę z blachy na talerz.
Łosoś podawać na ciepło, chłodno lub schłodzony.
Dekoruj cebulą i koperkiem.
Pokroić ryby w poprzek ziarna na szerokie plastry lub kawałki wielkości kęsa; podnieść ryby ze skóry.
Polecane wino: Chardonnay, Pinot Noir, Sauvignon Blanc
Łosoś można łączyć z Chardonnay, Pinot Noir i Sauvignon Blanc. Aby zdecydować się na biały lub czerwony, należy wziąć pod uwagę przyprawy i sosy. Chardonnay jest świetnym przyjacielem maślanych, kremowych potraw, a sauvignon blanc może uzupełniać Dania ziołowe lub cytrusowe. Lekka czerwień o niskiej zawartości taniny, taka jak pinot noir, świetnie komponuje się z pieczonym lub grillowanym łososiem. Jednym z win, które można spróbować jest Trentadue La Storia Chardonnay. Ma 4,3 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 20 dolarów.
![Trentadue La Storia Chardonnay]()
Trentadue La Storia Chardonnay
2014 Chardonnay, Wybrzeże Sonoma, jest typowe dla odmiany z aromatami jabłek, białych brzoskwiń i cytrusów. Z dłuższym czasem w szkle niuansowane aromaty gałki muszkatołowej, lekkie tosty i wanilia przychodzą bawić się wraz z sugestią ananasa i dojrzałych cytryn Meyer. Odczucie w ustach jest ostre i powściągliwe z wyraźną mineralnością i czystością owoców. Bogaty, elegancki i pięknie wyważony.