Pieprzowa pieczeń wołowa, SOS, Pudding Yorkshire i sos chrzanowy
Pieprzowa pieczeń wołowa, SOS, Pudding Yorkshire i sos chrzanowy może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten bezglutenowy przepis służy 10 i kosztuje 5,87 zł za porcję. Jedna porcja zawiera 661 kalorii, 50g białka, oraz 30 g tłuszczu. Mieszanka śmietany, soli morskiej, wina i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Aby wykorzystać oliwę z oliwek z pierwszego tłoczenia, możesz śledzić to danie główne z Brzoskwinia Crisp: zdrowy Crisp na śniadanie jako deser. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowali ten przepis. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 4 godziny. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 63%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Peppered Rostbef Z Sosem Chrzanowym Przepis, Pieczeń wołowa i pudding Yorkshire, oraz Żeberka wołowe pieczone z puddingiem Yorkshire.
Instrukcje
Rozdrobniony chrzan włóż do miski z octem, sokiem z cytryny, musztardą, solą, pieprzem i cukrem. Złóż delikatnie bitą śmietanę, ale nie przesadzaj, bo się zsiadnie. Utrzymuje się przez 2-3 dni, ale przykryj go szczelnie, aby nie odbierał innych smaków w lodówce.
Na około godzinę przed planowanym gotowaniem mięsa, lekko rozgnieść tłuszcz, umyć powierzchnię mięsa oliwą z oliwek i pokryć świeżo popękanym czarnym pieprzem.
Rozgrzej piekarnik do temperatury 246°.
Mięso umieścić na patelni, tłuszcz do góry, posypać solą morską i wstawić do w pełni nagrzanego piekarnika. Piecz przez 15 minut, a następnie zmniejsz temperaturę do 177°. jak tłuszcz renderuje w dół będzie baste mięsa. Oblicz czas gotowania na funt i piecz, aż wołowina zostanie ugotowana według Twojego gustu.
Zrobić ciasto na pudding Yorkshire i pozostawić do odpoczynku na około 1 godzinę. Zrobić sos chrzanowy, przykryć i przechowywać w lodówce.
Przetestuj mięso, naciskając chudą powierzchnię: jeśli miąższ szybko wraca i czuje się dość miękki, jest to rzadkie. Alternatywnie użyj termometru do mięsa, ale nie pozwól mu dotknąć kości, w przeciwnym razie odczyt będzie niedokładny. (Wołowina jest rzadka w temperaturze wewnętrznej 60°, średnia w158 i dobrze wykonana w167.)
Gdy mięso jest gotowane, odstawić na talerz w ciepłym piekarniku na 15-30 minut przed rzeźbieniem, w zależności od wielkości pieczenia. Temperatura wewnętrzna będzie nadal rosnąć aż 4-6F, więc usuń pieczeń z piekarnika, gdy jest jeszcze nieco mniej zrobione niż chcesz. Zwiększyć piekarnik do 232°.
Odtłuścić patelnię, rezerwując tłuszcz wołowy do pieczenia ziemniaków i gotowania puddingu Yorkshire.
Piecz puddingi Yorkshire przez 20 minut.
Wlać bulion wołowy do patelni, odstawić na ciepło i doprowadzić do wrzenia, i dodać szczyptę czerwonego wina, jeśli chcesz. Użyj trzepaczki, aby upewnić się, że wszystkie karmelizowane soki mięsne na puszce są rozpuszczone. Doprawić solą i świeżo zmielonym czarnym pieprzem i zagęścić niewielką ilością zasmażki bezglutenowej, jeśli chcesz. Smak i przecedzić do gorącej sauce.
Przełożyć mięso do gorącego naczynia do rzeźbienia, dodając do sosu wszelkie soki mięsne.
Pokroić mięso na plastry o grubości około 1/2 cala ostrym nożem rzeźbiarskim.
Podawać na gorących talerzach z odrobiną sosu, puddingiem Yorkshire i pieczoną czerwoną cebulą.
Sos chrzanowy podawać osobno.
Typ_27_data.init_step_by_step_images = 0;