Pieczywo Easy-bake
Łatwy wypiek chleba jest bezmleczne i lacto ovo Wegetariańskie przepis z 8 porcjami. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 8G białka, 5G tłuszczu, oraz w sumie 267 kalorii. Na 22 grosze za porcję, ten przepis okładki 6% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 39 osób było zadowolonych, że spróbowało tego przepisu. Jeśli masz pod ręką silną mąkę chlebową, saszetki szybko działające drożdże, miód i kilka innych składników, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 3 godziny i 5 minut. Jest dostarczany przez BBC Good Food. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 61%, co jest solidne. Podobne przepisy to Irish Soda Bread: Łatwy Szybki Chleb, bez jaj karmelowy budyń chlebowy, gotowany na parze bez pieczenia budyń chlebowy, oraz Łatwy Chleb Na Zakwasie-Vermont Bread.
Instrukcje
Przełóż mąkę do miski i wymieszaj drożdże z solą. Wymieszać z wodą, olejem i miodem. Teraz połączyć, aby miękkie ciasto używam rąk, ale drewniana łyżka lub nóż z szuflady sztućce jest w porządku. Wyrabiać na lekko posmarowanej mąką powierzchni i zagniatać przez 10 minut. Warto poświęcić na to czas, ponieważ opłaci się to później pięknym przewiewnym chlebem.
Nie dodawaj mąki, mokre ciasto jest lepsze niż suche, które upiecze się do twardej tekstury, więc jeśli nie lubisz, gdy ciasto przykleja się do rąk, lekko je olej. Jeśli dodajesz aromaty, zagniataj je delikatnie teraz.
Zamień ciasto w naoliwioną puszkę na chleb o wadze 1 kg i przykryj olejowaną folią spożywczą (lub jeszcze lepiej bezpłatną nieużywaną czepek z ostatniego pobytu w hotelu!). Umieścić w ciepłym miejscu, aż chleb napełni puszkę, powinno to potrwać od 1-2 godzin.
Pieczemy chleb w temperaturze 200C/180C / gas 6 przez 30-35 min do złotego koloru. Wyjmij z puszki i dotknij podstawy bochenka. Po ugotowaniu powinno brzmieć pusto. Jeśli nie ugotowany, włóż bochenek z powrotem do piekarnika z blachy i przetestuj ponownie po 10 minutach. Super.