Pieczony łosoś z sosem awokado

Pieczony łosoś z sosem awokado
Pieczony łosoś z sosem awokado to jaskiniowiec, bezglutenowy, bezmleczny i pierwotny przepis z 6 porcjami. Jedna porcja zawiera 344 kalorie, 4G białka, oraz 31 g tłuszczu. Na 1,36 zł za porcję, ten przepis okładki 16% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis jest lubiany przez 6 smakoszy i kucharzy. Jeśli masz awokado, dymkę, koperek do dekoracji i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Jest dostarczany przez Go Dairy Free. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina. Ogólnie ten przepis zarabia dobry spoonacular wynik 77%. Spróbuj Karaiby Pieczony łosoś babka z makaronem miski z sosem kokosowym awokado {Paleo}, Chrupiący Pieczony łosoś z awokado Remoulade, oraz Pieczony łosoś z salsą z awokado Mango dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Piekarnik nagrzać do 180C, 177°, znak gazowy
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/3 Szklanki Czystego Oleju Roślinnego Crisco®1/3 Szklanki Czystego Oleju Roślinnego Crisco®
2
W misce wymieszać koper włoski, dymkę, skórkę z 1 cytryny, sól i pieprz.Wysmaruj tacę piekarnika wystarczająco dużą, aby pomieścić rybę i położyć w niej rybę.Wypchaj rybę mieszanką kopru włoskiego.Naczynie bardzo szczelnie przykryć folią aluminiową i piec 10 minut na 450g plus 10 minut.W międzyczasie na szeroką patelnię włożyć 3 łyżki oliwy z oliwek i dodać por. Pot, pokryty, przez 10-15 minut lub do momentu, gdy pory będą dość miękkie.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Dzikiego Ryżu, Dokładnie Opłukanego1 Szklanka Dzikiego Ryżu, Dokładnie Opłukanego
DymkaDymka
2 Funty Mieszanych Odmian świeżych Grzybów2 Funty Mieszanych Odmian świeżych Grzybów
Kapary Pakowane W Sól, Namoczone, Opłukane I OdsączoneKapary Pakowane W Sól, Namoczone, Opłukane I Odsączone
(i Tylko Porcje)(i Tylko Porcje)
Skórki Z CytrynySkórki Z Cytryny
Cippolini, Mała Włoska Słodka Cebula O Płaskim Kształcie, Obrana I Pokrojona W Cienkie PlasterkiCippolini, Mała Włoska Słodka Cebula O Płaskim Kształcie, Obrana I Pokrojona W Cienkie Plasterki
4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
4 łyżki Dżemu Malinowego, Jagodowego Lub Truskawkowego4 łyżki Dżemu Malinowego, Jagodowego Lub Truskawkowego
1/3 Szklanki Czystego Oleju Roślinnego Crisco®1/3 Szklanki Czystego Oleju Roślinnego Crisco®
Drobno Posiekana Zielona Lub Słodka Czerwona PaprykaDrobno Posiekana Zielona Lub Słodka Czerwona Papryka
1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)
3
Dodaj pak choi i trochę przyprawy, ponownie przykryć patelnię i nadal gotować delikatnie przez kolejne 10 minut lub aż pak choi jest gotowane, ale nie papkowate.Kiedy jesteś prawie gotowy, aby służyć ryby, obrać awokado i przecieru w robocie kuchennym z mlekiem kokosowym sok z 2 cytryny. Doprawić do smaku.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 średnia Lub Duża Czerwona Cebula, Pokrojona W Kostkę1 średnia Lub Duża Czerwona Cebula, Pokrojona W Kostkę
Po 1/8 łyżeczki Suszonego Tymianku, Bazylii I Rozmarynu, PokruszonychPo 1/8 łyżeczki Suszonego Tymianku, Bazylii I Rozmarynu, Pokruszonych
1/2 Funta Piersi Z Indyka1/2 Funta Piersi Z Indyka
Bok ChoyBok Choy
Skórki Z CytrynySkórki Z Cytryny
Dobrej Jakości Tequila (zalecane: 100% Agawy)Dobrej Jakości Tequila (zalecane: 100% Agawy)
Cippolini, Mała Włoska Słodka Cebula O Płaskim Kształcie, Obrana I Pokrojona W Cienkie PlasterkiCippolini, Mała Włoska Słodka Cebula O Płaskim Kształcie, Obrana I Pokrojona W Cienkie Plasterki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
(takie Jak Marie Biscuits)(takie Jak Marie Biscuits)
1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)
4
Ostrożnie wyjmij rybę z patelni, skórki i połóż na naczyniu do serwowania. Ułóż pak choi i pory wokół ryby i łyżka trochę sosu awokado nad rybą. Udekorować świeżym koperkiem i podawać.
Składniki, których będziesz potrzebować
świeży Koperekświeży Koperek
Bok ChoyBok Choy
1/2 Funta Piersi Z Indyka1/2 Funta Piersi Z Indyka
(i Tylko Porcje)(i Tylko Porcje)
6 Do 8 Gorących Ciastek, Podzielonych6 Do 8 Gorących Ciastek, Podzielonych
Cippolini, Mała Włoska Słodka Cebula O Płaskim Kształcie, Obrana I Pokrojona W Cienkie PlasterkiCippolini, Mała Włoska Słodka Cebula O Płaskim Kształcie, Obrana I Pokrojona W Cienkie Plasterki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)

Polecane wino: Chardonnay, Pinot Noir, Sauvignon Blanc

Łosoś świetnie komponuje się z Chardonnay, Pinot Noir i Sauvignon Blanc. Aby zdecydować się na biały lub czerwony, należy wziąć pod uwagę przyprawy i sosy. Chardonnay jest świetnym przyjacielem maślanych, kremowych potraw, a sauvignon blanc może uzupełniać Dania ziołowe lub cytrusowe. Lekka czerwień o niskiej zawartości taniny, taka jak pinot noir, świetnie komponuje się z pieczonym lub grillowanym łososiem. Jedno wino, którego możesz spróbować to Chateau Ste. Michelle Indian Wells Wino Chardonnay. Ma 5 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 18 dolarów.
Chateau Ste. Michelle Indian Wells Wino Chardonnay
Chateau Ste. Michelle Indian Wells Wino Chardonnay
"Nasze Indian Wells Chardonnay zapewnia atrakcyjny tropikalny charakter owoców typowy dla ciepłych miejsc, takich jak Wahluke Slope. Lubię ten dojrzały ananas Chardonnay i toffi maślane smaki i bogatą, kremową konsystencję. Spróbuj z przegrzebkami, krewetkami lub makaronem z bogatymi sosami."- Bob Bertheau
TrudnośćTwardy
Gotowe W1 h
Porcje6
Ocena Zdrowia21
Magazyn