Pieczony Łosoś Z Orzechowo-Pieprzowym Smakiem
Pieczony łosoś z Orzechowo-pieprzowym smakiem może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis służy 8. Na 2,93 zł za porcję, ten przepis okładki 20% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 24g białka, 17g tłuszczu, oraz w sumie 260 kalorii. 22 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 50 minut. Jeśli masz sok z cytryny, szczypiorek, olej z orzechów włoskich i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby wykorzystać skórkę cytrynową, możesz podążać za tym daniem głównym z Pomarańczowe ciasteczka Marmoladowe z lukrem skórki pomarańczowej jako deser. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za jaskiniowiec, bezglutenowy, bezmleczny i pierwotny dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 98%. Ten wynik jest niesamowity. Podobne przepisy to Pieczony łosoś z czerwoną papryką i kukurydzą, Pieczony łosoś z czerwoną papryką i kukurydzą, oraz Łosoś gotowany na zimno z przyprawą koper-pieprz.
Instrukcje
Dodać smakołyk: Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F.
Rozłóż orzechy włoskie na blasze do pieczenia i piec do tosty, 7 do 10 protokół.
Ostudzić, a następnie drobno posiekać i przenieść do miski.
Dodaj cayenne, sok z cytryny, miód, pieczony czerwony pieprz, olej z orzechów włoskich, 1 łyżka oliwy z oliwek i 2 łyżki natki pietruszki.
Dodać 1/2 łyżeczki soli i czarnego pieprzu do smaku i wrzucić do połączenia. (Smakołyk można przygotować do 1 dnia wcześniej; przykryć i schłodzić.)
Zrób łososia: podnieś temperaturę piekarnika do 425 stopni F.
Pozostałą 1 łyżkę oliwy z oliwek i 2 łyżki natki pietruszki, szczypiorek, skórkę z cytryny, 1/2 łyżeczki soli i czarnego pieprzu połączyć do smaku w misce. Rozetrzyj mieszaninę ziół na całym łososia.
Połóż skórkę w dół w naczyniu do pieczenia i pieczenia, aż tylko gotowane przez, 12 do 14 protokół.
Pozostaw 5 minut, a następnie przenieś na talerz i top z orzechowo-pieprzowym smakiem.
Polecane wino: Chardonnay, Pinot Noir, Sauvignon Blanc
Łosoś w menu? Spróbuj sparować z Chardonnay, Pinot Noir i Sauvignon Blanc. Aby zdecydować się na biały lub czerwony, należy wziąć pod uwagę przyprawy i sosy. Chardonnay jest świetnym przyjacielem maślanych, kremowych potraw, a sauvignon blanc może uzupełniać Dania ziołowe lub cytrusowe. Lekka czerwień o niskiej zawartości taniny, taka jak pinot noir, świetnie komponuje się z pieczonym lub grillowanym łososiem. Możesz spróbować Trentadue La Storia Chardonnay. Recenzenci bardzo to lubią z 4.3 z 5 gwiazdek i cena około 25 dolarów za butelkę.
Trentadue La Storia Chardonnay
2014 Chardonnay, Wybrzeże Sonoma, jest typowe dla odmiany z aromatami jabłek, białych brzoskwiń i cytrusów. Z dłuższym czasem w szkle niuansowane aromaty gałki muszkatołowej, lekkie tosty i wanilia przychodzą bawić się wraz z sugestią ananasa i dojrzałych cytryn Meyer. Odczucie w ustach jest ostre i powściągliwe z wyraźną mineralnością i czystością owoców. Bogaty, elegancki i pięknie wyważony.