Pieczony Łosoś Z Młodymi Ziemniakami I Bulionem Dijon
Pieczony dziki łosoś z młodymi ziemniakami i bulionem z Dijon może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 45g białka, 32G tłuszczu, oraz w sumie 722 kalorie. Ten przepis służy 4 i kosztuje $9.45 za porcję. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe dieta. Udaj się do sklepu i odbierz szalotkę, musztardę dijon, masło i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć masło można śledzić to danie główne z Ciasto Z Masłem Cynamonowym jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 89%. Ten wynik jest niesamowity. Spróbuj Pieczony Łosoś Z Młodymi Ziemniakami I Bulionem Dijon, Pieczony łosoś z warzywami zimowymi i bulionem Kombu, oraz Pan Pieczony Łosoś Z Kremowym Sosem Czosnkowym Dijon dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 204°.
Umieść ziemniaki w dużym rondlu i przykryj zimną wodą o 1 cal. Doprowadzić do wrzenia; zmniejszyć ogień do średnio wysokiej i gotować aż prawie gotowane przez, o 12 protokół.
Ziemniaki pokroić na pół.Roztopić masło z olejem rzepakowym w ciężkiej dużej patelni na dużym ogniu. Łososia doprawić solą i pieprzem.
Miejsce łososia na patelni, płaska strona do góry. Gotować do brązowego, o 4 protokół. Odwrócić łososia i gotować 2 protokół. Ostrożnie ułóż łososia, płaską stroną w dół, w dużym naczyniu do pieczenia. Ziemniaki rozsypać wokół łososia.
Połącz wino, szalotkę i ocet w ciężkim dużym rondlu. Gotować, aż zmniejszy się do 1 szklanki, o 7 protokół.
Dodaj bulion z kurczaka, posiekany estragon i musztardę. Doprowadzić tylko do wrzenia.
Gorący bulion zalać łososiem i ziemniakami w naczyniu.
Piec, aż łosoś i ziemniaki są gotowane przez, o 20 protokół.Około 5 minut przed zakończeniem gotowania ryby, rozgrzać oliwę z oliwek w ciężkim dużym garnku.
Dodać połowę szpinaku do garnka i mieszać aż zwiędnie, o 3 protokół.
Dodaj pozostały szpinak i wrzucić tylko, aż zwiędnie.Szpinak podzielić na 4 płytkie miseczki. Na wierzchu po 1 filecie z łososia. Ziemniaki i bulion podzielić między miseczki; udekorować gałązkami estragonu i podawać.
Polecane wino: Chardonnay, Pinot Noir, Sauvignon Blanc
Łosoś można łączyć z Chardonnay, Pinot Noir i Sauvignon Blanc. Aby zdecydować się na biały lub czerwony, należy wziąć pod uwagę przyprawy i sosy. Chardonnay jest świetnym przyjacielem maślanych, kremowych potraw, a sauvignon blanc może uzupełniać Dania ziołowe lub cytrusowe. Lekka czerwień o niskiej zawartości taniny, taka jak pinot noir, świetnie komponuje się z pieczonym lub grillowanym łososiem. Chateau Ste. Michelle Indian Wells Chardonnay wino z 5 na 5 Ocena gwiazdkowa wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 18 dolarów za butelkę.
![Chateau Ste. Michelle Indian Wells Wino Chardonnay]()
Chateau Ste. Michelle Indian Wells Wino Chardonnay
"Nasze Indian Wells Chardonnay zapewnia atrakcyjny tropikalny charakter owoców typowy dla ciepłych miejsc, takich jak Wahluke Slope. Lubię ten dojrzały ananas Chardonnay i toffi maślane smaki i bogatą, kremową konsystencję. Spróbuj z przegrzebkami, krewetkami lub makaronem z bogatymi sosami."- Bob Bertheau