Pieczony łosoś z miodem i wermutem
Need a jaskiniowiec, bezglutenowe, bezmleczne i pierwotne danie główne? Pieczony łosoś z miodem i wermutem może być doskonałym przepisem do wypróbowania. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 34g białka, 11g tłuszczu, oraz w sumie 321 kalorii. Ten przepis służy 2 i kosztuje $4.24 za porcję. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 1 powiedziałby, że trafił na miejsce. Mieszanka pieprzu, filety z łososia, miód i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Aby wykorzystać świeży imbir, można śledzić to danie główne z Świeże Ciasteczka Imbirowe jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Z łyżeczką wynik 80%, to danie jest znakomite. Podobne przepisy to Pieczony Łosoś Z Miodem I Wermutem, Łosoś Pieczony Miodowo-Sojowy, oraz Filety Z Łososia Pieczone Miodowo-Limonkowe.
Instrukcje
Połączyć pierwsze 6 składników w małej misce; wymieszać trzepaczką.
Łososia umieścić na patelni brojlerów pokrytej sprayem do gotowania; pędzel z połową mieszanki miodu. Broil 8 minut lub aż ryby płatki łatwo testowane widelcem, fastrygowanie często z pozostałej mieszaniny miodu.
Polecane wino: Chardonnay, Pinot Noir, Sauvignon Blanc
Chardonnay, Pinot Noir i Sauvignon Blanc to moje najlepsze propozycje do łososia. Aby zdecydować się na biały lub czerwony, należy wziąć pod uwagę przyprawy i sosy. Chardonnay jest świetnym przyjacielem maślanych, kremowych potraw, a sauvignon blanc może uzupełniać Dania ziołowe lub cytrusowe. Lekka czerwień o niskiej zawartości taniny, taka jak pinot noir, świetnie komponuje się z pieczonym lub grillowanym łososiem. Hanna Chardonnay z oceną 4,4 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 20 dolarów za butelkę.
![Hanna Chardonnay]()
Hanna Chardonnay
Z kolorem genialnego miodu i złotej słomy, to wino przynosi aromaty grillowanej brzoskwini, ciasta gruszkowego, karmelu,babki, ananasa. Na podniebieniu świeże jabłko pokrojone w plasterki ze skórką z ciasta, karmelem, ciastem gruszkowym, grillowaną brzoskwinią, tostem i bananem.