Pieczony łosoś z cytrusami i ziołami

Pieczony łosoś z cytrusami i ziołami
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na danie główne, więc spróbuj pieczonego łososia z cytrusami i ziołami. Na 4,02 zł za porcję, ten przepis okładki 25% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis sprawia, że 6 porcji z 246 kalorii, 34g białka, oraz 11g tłuszczu każdy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za jaskiniowiec, bezglutenowy, bezmleczny i pierwotny dieta. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Jeśli masz skórkę z limonki, pietruszkę, skórkę z cytryny i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby wykorzystać skórkę wapienną, można podążać tym daniem głównym z Key Limonkowe Babeczki jako deser. Z łyżeczką wynik 87% to danie jest super. Podobne przepisy to Pieczony łosoś z zielonymi ziołami, Łosoś Pieczony W Cytrusach, oraz Pieczony Łosoś Cytrusowo-Ziołowy.

Instrukcje

1
Rozgrzej piekarnik do 40
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
2
Połącz pierwsze 7 składników w małej misce.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
3
Umieść łososia na stojaku patelni brojlerów pokrytej natryskiem do gotowania; umieść stojak na patelni. Natrzeć natkę pietruszki na łososia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Spray Do GotowaniaSpray Do Gotowania
Pietruszka-naćPietruszka-nać
łosośłosoś
Sucha Przyprawa RubSucha Przyprawa Rub
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia BrojlerówPatelnia Brojlerów
PatelniaPatelnia
4
Piec w 400 przez 15 minut lub aż ryby płatki łatwo testowane widelcem lub do pożądanego stopnia doneness.
Składniki, których będziesz potrzebować
RybyRyby
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik

Polecane wino: Chardonnay, Pinot Noir, Sauvignon Blanc

Chardonnay, Pinot Noir i Sauvignon Blanc są doskonałym wyborem dla łososia. Aby zdecydować się na biały lub czerwony, należy wziąć pod uwagę przyprawy i sosy. Chardonnay jest świetnym przyjacielem maślanych, kremowych potraw, a sauvignon blanc może uzupełniać Dania ziołowe lub cytrusowe. Lekka czerwień o niskiej zawartości taniny, taka jak pinot noir, świetnie komponuje się z pieczonym lub grillowanym łososiem. Lapis Luna Chardonnay z 4.7 na 5 gwiazdek wydaje się być dobrym meczem. Kosztuje około 13 dolarów za butelkę.
Lapis Luna Chardonnay
Lapis Luna Chardonnay
Skórka pomarańczowa, dojrzały ananas, tosty i wanilia na nosie. Pełnowartościowe, świeże i żywe, z bujną białą brzoskwinią i dojrzałymi smakami jabłek, które prowadzą do pikantnego wykończenia z masłem.
TrudnośćŚredni
Gotowe W45 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia81
Magazyn