Pieczony łosoś w sosie cytrynowo-ziołowym
Pieczony łosoś z sosem cytrynowo-ziołowym może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Na 4,13 zł za porcję, ten przepis okładki 26% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 4. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 34g białka, 20 g tłuszczu, oraz w sumie 343 kalorie. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe, bezmleczne, przyjazne dla fodmap i pescatariańskie dieta. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 18 minut. Jeśli masz sól, sól, pieprz i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć sól można śledzić to danie główne z Przepis Na Jabłko jako deser. Przynosi wam to moje przepisy. Z łyżeczką wynik 75%, to danie jest dobre. Podobne przepisy to Pieczony łosoś w kremowym sosie cytrynowo-koperkowym, Ciasta z łososia w sosie cytrynowo-ziołowym, oraz Gotowany łosoś w sosie ziołowo-cytrynowym.
Instrukcje
Połącz pierwsze 6 składników w małej misce do serwowania. Kryj się i wyluzuj.
Filety posypać równomiernie solą i pieprzem.
Umieść filety, skórkę do góry, na patelni brojlerów pokrytej sprayem do gotowania. Broil 4 minuty; włączyć filety, i broil 6 minut lub aż ryby płatki łatwo testowane widelcem.
Filety podawać z sosem i, w razie potrzeby, klinami cytrynowymi.
Polecane wino: Chardonnay, Pinot Noir, Sauvignon Blanc
Chardonnay, Pinot Noir i Sauvignon Blanc są doskonałym wyborem dla łososia. Aby zdecydować się na biały lub czerwony, należy wziąć pod uwagę przyprawy i sosy. Chardonnay jest świetnym przyjacielem maślanych, kremowych potraw, a sauvignon blanc może uzupełniać Dania ziołowe lub cytrusowe. Lekka czerwień o niskiej zawartości taniny, taka jak pinot noir, świetnie komponuje się z pieczonym lub grillowanym łososiem. Jedno wino, którego możesz spróbować to GEN5 Chardonnay. Ma 4,3 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 9 dolarów.
GEN5 Chardonnay
Bardzo przyjazny Chardonnay, z soczystymi tropikalnymi owocami, nutą kremowości i długim, jasnym wykończeniem. Przez pięć pokoleń nasza rodzina mieszkała i pracowała na naszej ziemi w Lodi w Kalifornii, zawsze starając się pozostawić ziemię w lepszym stanie na następne latapokolenia.