Pieczony Łosoś Faszerowany Szpinakiem
Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 12g białka, 16G tłuszczu, oraz w sumie 237 kalorii. Ten przepis służy 6 i kosztuje $1.82 za porcję. Udaj się do sklepu i odebrać dziecko szpinak, liście estragonu, sól koszerna i pieprz, i kilka innych rzeczy, aby to dzisiaj. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 72%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Feta Szpinak Pieczeń Z Łososia, Pieczeń nadziewana boczkiem i szpinakiem, oraz Pieczeń Wieprzowa Faszerowana Szpinakiem.
Instrukcje
Ułóż jeden filet z łososia na desce do krojenia. Pokrój go wzdłuż środka, tak aby leżał płasko w jednym dużym kawałku jak książka. Nie przecinaj całej drogi. Doprawić wnętrze szczyptą soli i pieprzu. Powtórz z drugim filetem. Pozostawić filety leżące open.In w średniej wielkości misce wymieszaj ricottę, czosnek, jajko, bułkę tartą, szczyptę soli, szczyptę pieprzu i mżawkę oliwy z oliwek na gęstą jednolitą pastę.
Rozłóż około ¼ tej mieszaniny na wewnętrznej powierzchni każdego filetu z masłem.
Posypać około połowy pokruszonej fety na mieszaninie ricotta.
Ułożyć 12 lub 15 liści szpinaku płasko na każdym wypełnionym filecie, a następnie 8 lub 10 całych liści estragonu. Zamknąć górną klapę filetów nad nadzieniem.
Połowę pozostałej mieszanki ricotty rozprowadzić na wierzchu każdego fileta, posypać 12 lub 15 liśćmi szpinaku i kilkoma liśćmi estragonu. Wiązać wiązki zamknięte sznurkiem kuchennym.
Skropić po 1 łyżce oliwy z oliwek, doprawić szczyptą soli i pieprzu.
Na wierzch każdego fileta posypać 1 łyżką parmezanu.
Piec 20 minut w piekarniku, pozostaw 5 minut przed odwiązaniem i pokrojeniem każdego filetu na 3 porcje. Pozostały szpinak podzielić między 6 talerzy. Wierzch z porcją łososia.
Podawać na ciepło lub w temperaturze pokojowej z mżawką oliwy z oliwek.