Pieczony Łosoś Faszerowany Szpinakiem

Pieczony Łosoś Faszerowany Szpinakiem
Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 12g białka, 16G tłuszczu, oraz w sumie 237 kalorii. Ten przepis służy 6 i kosztuje $1.82 za porcję. Udaj się do sklepu i odebrać dziecko szpinak, liście estragonu, sól koszerna i pieprz, i kilka innych rzeczy, aby to dzisiaj. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 72%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Feta Szpinak Pieczeń Z Łososia, Pieczeń nadziewana boczkiem i szpinakiem, oraz Pieczeń Wieprzowa Faszerowana Szpinakiem.

Instrukcje

1
Ułóż jeden filet z łososia na desce do krojenia. Pokrój go wzdłuż środka, tak aby leżał płasko w jednym dużym kawałku jak książka. Nie przecinaj całej drogi. Doprawić wnętrze szczyptą soli i pieprzu. Powtórz z drugim filetem. Pozostawić filety leżące open.In w średniej wielkości misce wymieszaj ricottę, czosnek, jajko, bułkę tartą, szczyptę soli, szczyptę pieprzu i mżawkę oliwy z oliwek na gęstą jednolitą pastę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I PieprzSól I Pieprz
Filety Z łososiaFilety Z łososia
Bułka TartaBułka Tarta
Oliwa Z OliwekOliwa Z Oliwek
Ser RicottaSer Ricotta
CzosnekCzosnek
PieprzPieprz
SólSól
JajkoJajko
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Deska Do KrojeniaDeska Do Krojenia
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, OdsączonaPuszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
2
Rozłóż około ¼ tej mieszaniny na wewnętrznej powierzchni każdego filetu z masłem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)
3
Posypać około połowy pokruszonej fety na mieszaninie ricotta.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ser RicottaSer Ricotta
Ser FetaSer Feta
4
Ułożyć 12 lub 15 liści szpinaku płasko na każdym wypełnionym filecie, a następnie 8 lub 10 całych liści estragonu. Zamknąć górną klapę filetów nad nadzieniem.
Składniki, których będziesz potrzebować
EstragonEstragon
SzpinakSzpinak
5
Połowę pozostałej mieszanki ricotty rozprowadzić na wierzchu każdego fileta, posypać 12 lub 15 liśćmi szpinaku i kilkoma liśćmi estragonu. Wiązać wiązki zamknięte sznurkiem kuchennym.
Składniki, których będziesz potrzebować
EstragonEstragon
SzpinakSzpinak
Ser RicottaSer Ricotta
Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sznurek KuchennySznurek Kuchenny
6
Skropić po 1 łyżce oliwy z oliwek, doprawić szczyptą soli i pieprzu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I PieprzSól I Pieprz
Oliwa Z OliwekOliwa Z Oliwek
7
Na wierzch każdego fileta posypać 1 łyżką parmezanu.
Składniki, których będziesz potrzebować
ParmezanParmezan
8
Piec 20 minut w piekarniku, pozostaw 5 minut przed odwiązaniem i pokrojeniem każdego filetu na 3 porcje. Pozostały szpinak podzielić między 6 talerzy. Wierzch z porcją łososia.
Składniki, których będziesz potrzebować
SzpinakSzpinak
łosośłosoś
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
9
Podawać na ciepło lub w temperaturze pokojowej z mżawką oliwy z oliwek.
Składniki, których będziesz potrzebować
Oliwa Z OliwekOliwa Z Oliwek
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia28
Rodzaje PotrawDodatki
Magazyn