Pieczony suflet pomarańczowy
Pieczony suflet pomarańczowy to przepis laktoowowegetariański na 8 porcji. Jedna porcja zawiera 81 kalorii , 4 g białka i 3 g tłuszczu . Za 31 centów za porcję ten przepis pokrywa 4% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. To tani przepis dla fanów kuchni śródziemnomorskiej. Ten przepis z Taste of Home ma 1 fana. Od przygotowania do podania, ten przepis zajmuje około 1 godziny i 15 minut . Niewielu osobom naprawdę spodobał się ten przystawka. Mieszanka masła, soli, jajek i garści innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Ogólnie rzecz biorąc, ten przepis otrzymuje ulepszoną ocenę Spoonacular wynoszącą 0% . Podobne przepisy to Pieczony suflet kukurydziany , Suflet czekoladowy i Suflet z marmoladą z whisky i sewilii .
Instrukcje
Oddziel jajka od białek i odstaw na 30 minut w temperaturze pokojowej. Naczynie do sufletów o pojemności 1,5 kwarty wysmaruj 1 łyżeczką masła i lekko posyp 2 łyżkami cukru; odstaw.
W małym rondelku na średnim ogniu rozpuść pozostałe masło. Dodaj mąkę, 1/4 szklanki cukru i sól, mieszając do połączenia. Stopniowo dolewaj mleko, ubijając. Doprowadź do wrzenia, ciągle mieszając. Gotuj i mieszaj przez 1-2 minuty lub do zgęstnienia.
Przełóż do dużej miski, dodaj skórkę pomarańczową, ekstrakt i resztę masła.
Wmieszaj niewielką ilość gorącej mieszanki do żółtek; przełóż całość z powrotem do miski, ciągle mieszając. Pozostaw do lekkiego ostygnięcia.
W małej misce, używając czystych trzepaczek, ubij białka jaj i kamień winny na średnich obrotach, aż utworzą się miękkie szczyty. Stopniowo dodawaj pozostały cukier, po 1 łyżce stołowej, na wysokich obrotach, aż utworzą się sztywne szczyty.
Szpatułką wymieszaj 1 szklankę białek z masą pomarańczową, aż nie będzie widać białych smug. Dodaj pozostałe białka i mieszaj, aż się połączą.
Przełożyć do przygotowanego dania.
Piecz w temperaturze 400°C przez 25–30 minut lub do momentu, aż wierzch się podniesie, a środek będzie ścięty.