Pieczony SOS Pomidorowo-Kaparowy
Pieczony SOS pomidorowo-kaparowy wymaga z grubsza 45 minut od początku do końca. Na 1,48 zł za porcję, dostajesz sos, który podaje 5. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 1G białka, 0g tłuszczu, oraz w sumie 36 kalorii. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za jaskiniowiec, bezglutenowy, pierwotny i cały 30 dieta. Udaj się do sklepu i odbierz kapary, sól, perłową cebulę i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Przynosi wam to moje przepisy. Ogólnie ten przepis zarabia całkiem dobry spoonacular wynik 73%. Podobne przepisy to Pieczony dorsz z ciepłą Tapenadą pomidorowo-oliwkowo-kaparową, Karkówka pieczona w piecu z salsą pomidorowo-Kaparową, oraz Kurczak w sosie pomidorowo-kaparowym.
Instrukcje
Nitka 1 funt opłukanych pomidorów koktajlowych (około 1 w. szerokie), dotykające, na cienkie metalowe szaszłyki. Wątek 1/2 funta nieobranej cebuli perłowej (około 1 w. szerokie), dotykające, na cienkie metalowe szaszłyki.
Połóż szaszłyki na lekko naoliwionym grillu na solidnym łóżku z gorących węgli lub na dużym ogniu na grillu gazowym (możesz trzymać rękę na poziomie grilla tylko 2 do 3 sekund); zamknij pokrywę grilla gazowego. Obracaj często, aż warzywa zostaną zwęglone, 5 do 8 minut dla pomidorów, 8 do 10 minut dla cebuli. Zdjąć i wyrzucić skórki cebuli. W blenderze lub robocie kuchennym, grubo czyste pomidory, cebula, 1/4 szklanki lekko zapakowanej pietruszki i 4 łyżeczki odsączonych kaparów.
Dodać sól do smaku. Jeśli sos do 1 dnia do przodu, przykryć i schłodzić.