Pieczony podwójny stelaż wieprzowiny z sosem z grzybami morelowymi
Need a jaskiniowiec, bezglutenowy, bezmleczny i pierwotny przystawka? Pieczony podwójny stelaż wieprzowiny z sosem z grzybami morelowymi może być doskonałym przepisem do wypróbowania. Ten przepis służy 12 i kosztuje $1.45 za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 0g białka, 4G tłuszczu, oraz w sumie 38 kalorii. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Przynosi ci to Epikurious. Mieszanka oliwy z oliwek, wieprzowina z kości, szalotka i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Ogólnie ten przepis zarabia bardzo zły (ale nadal naprawialny) wynik łyżki 9%. Podobne przepisy to Pieczony podwójny stelaż wieprzowiny z sosem z grzybami morelowymi, Pieczone piersi z kurczaka w sosie z grzybów morelowych, oraz Podwójna porcja wieprzowiny z sosem pomarańczowo-karmelowym.
Instrukcje
Posiekać czosnek i ćwiartki szalotki w mini procesor. Zeskrobać miskę.
Dodaj kolejne 5 składników; blend aż do formy pasty.
Ułóż pieczenie, od strony kości w dół, na powierzchni roboczej. Zrobić 6 do 8 płytkich szczelin w tłuszczu na każdym. Trochę pasty ziołowej wcierać w szczeliny. Pozostałą pastę ziołową pocierać na całej pieczeni. Stojak piecze się w dużej patelni, boki kości skierowane do siebie, a żebra skierowane ku górze. Zablokuj końce kości żebrowych, spychając pieczenie razem. (Można dokonać 1 dzień wcześniej. Kryj się i wyluzuj. Odkryć; odstawić na 2 godziny w temperaturze pokojowej przed kontynuowaniem.)
Umieść stelaż w dolnej trzeciej części piekarnika i rozgrzej do 177°. piecz, aż termometr włożony do wieprzowiny od środka góry rejestry 140 ° F, około 1 godziny 20 minut.
Wyjąć patelnię z piekarnika; odstawić wieprzowinę na 20 do 30 minut (temperatura wewnętrzna wzrośnie o 5 do 10 stopni; mięso będzie lekko różowe).
Przenieść pieczenie, jeszcze połączone, na talerz; rezerwy pieczenia patelni z sokami do sosu.
Pokroić między żebrami w kotlety.
Podawać z sosem grzybowym.
Jeśli wolisz dobrze przygotowaną wieprzowinę, zalecamy solenie jej przed pieczeniem, aby nie wyschła. Wymieszaj 1 szklankę soli koszernej, 1/2 szklanki ciemnobrązowego cukru i 1/2 szklanki czystego syropu klonowego w 12 szklankach wody.
Dodaj 6 szklanek lodu; miejsce solanki i wieprzowiny w zamykanej plastikowej torbie; przechowywać w lodówce 24 do 48 godzin. Przed kontynuowaniem pieczenie osuszyć; zmniejszyć sól w rub do 1 łyżki stołowej. Pieczeń do 165 ° F.