Pieczony letni makaron z warzywami i pancettą
Pieczone letnie warzywa i makaron pancetta może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis sprawia, że 4 porcje z 684 kalorie, 24g białka, oraz 25 g tłuszczu każdy. Na 3,16 zł za porcję, ten przepis okładki 29% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 150 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Jest dostarczany przez BBC Good Food. Jest idealny do 4 Lipca. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Mieszanka pack pancetta, bakłażan, penne i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Z łyżeczką wynik 92%, to danie jest niesamowite. Jeśli podoba Ci się ten przepis, spójrz na te podobne przepisy: Letni Makaron Warzywny Z Fetą, Kebaby z kurczaka Pesto z pieczonym makaronem warzywnym, oraz Zapiekane szparagi, pancetta i pomidorowy makaron wiśniowy.
Instrukcje
Piekarnik do 220C / 200C wentylator / Gaz
Włożyć warzywa i czosnek do dużej puszki do pieczenia, wymieszać z oliwą i doprawić.
Rozłóż w jednej warstwie i piecz przez 35 minut do miękkości, mieszając po 20 minutach.
W międzyczasie ugotuj makaron zgodnie z instrukcją pakowania. Zaparkuj trochę płynu do gotowania, a następnie odcedz.
Na patelnię, na której ugotowałeś makaron, Wrzuć pancettę z odrobiną oleju. Gotować przez 2-3 min, aż złoty, chrupiące i gotowane choć. Wrzucić odsączony makaron, parmezan, prażone warzywa i kilka łyżek zarezerwowanego płynu do gotowania. Podrzeć większość liści bazylii i wymieszać.
Podawać posypane pozostałymi liśćmi bazylii i dodatkowym parmezanem.