Pieczony kurczak z czerwonymi winogronami, karmelizowaną cebulą perłową i sosem Port Pan
Ten bezglutenowy i pierwotny przepis służy 4 i kosztuje 72 grosze za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 1G białka, 12g tłuszczu, oraz w sumie 161 kalorii. Ten przepis od Serious Eats ma 312 fanów. Udaj się do sklepu i odbierz ocet balsamiczny, kurczaka, masło i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 1 godzina. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 59%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Szkliwiona perłowa cebula i winogrona, Pieczone Winogrona + Cebula Perłowa, oraz Szkliwiona cebula Perłowa w porcie z liśćmi laurowymi dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 375°. Ustaw kurczaka w dużej żeliwnej patelni.
Skropić oliwą z oliwek i octem balsamicznym, posypać solą i pieprzem.
Ustaw patelnię w piekarniku i gotować przez 15 protokół. Kurczaka zalać sokami, a następnie dodać winogrona, czosnek i cebulę perłową. Gotować, fastrygowanie co dziesięć minut lub tak, aż kurczak jest gotowane, 30 do 40 minut. Po zakończeniu układamy kurczaka, cebulę i winogrona na talerzu i przykrywamy folią aluminiową.
Ostrożnie Ustaw patelnię na płycie kuchennej. Za pomocą łyżki, usunąć jak najwięcej oleju na patelni, Jak to możliwe. Włączyć ciepło do medium i wlać do portu. Używając drewnianej łyżki, zeskrobać dno, aby usunąć rumiane kawałki. Zmniejsz, aż płyn zacznie wyglądać jak sos, pięć do siedmiu minut. Wyłączyć ogień i wymieszać z masłem.
Kurczaka pokroić na kawałki.
Podawać kawałki kurczaka z prażonymi winogronami, cebulą perłową i sosem portowym.