Pieczony kurczak na duszonych borowikach i kapuście Savoy
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na danie główne, więc daj pieczonego kurczaka na duszonym Borowiku i kapuście Savoy spróbować. Jedna porcja zawiera 255 kalorii, 39g białka, oraz 6G tłuszczu. Ten przepis służy 4. Na 3,42 zł za porcję, ten przepis okładki 28% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i pierwotne dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 55 minut. Udaj się do sklepu i odbierz szalotkę, połówki piersi kurczaka, sól i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 70%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj Pieczony Kurczak Na Duszonych Borowikach I Kapuście Savoy, Verza stufata (kapusta włoska duszona), oraz Szynka pieczona z duszoną kapustą dla podobnych receptur.
Instrukcje
Namoczyć borcini we wrzącej gorącej wodzie, aż zmiękną, 15 do 20 minut.
Odcedzić na sitku wyłożonym papierowym ręcznikiem ustawionym nad miską, rezerwując płyn do namaczania. Dokładnie opłucz porcini, aby usunąć ziarno, a następnie odcedzić, osuszyć i grubo posiekać.
Połowę czosnku rozgnieść na pastę z solą i wymieszać z jogurtem i pieprzem do smaku. Kurczak płaszcz z jogurtem i niech marynować 20 protokół.
Podczas marynowania kurczaka, gotować szalotkę i pozostały czosnek w oleju w dużej patelni nonstick na umiarkowanym ogniu, często mieszając, aż zmięknie, 2 do 3 protokół. Wmieszać porcini, następnie dodać kapustę, 1 łyżkę każdego koperku i natkę pietruszki, sól i pieprz do smaku. Dusić, pod przykryciem, na umiarkowanym ogniu, aż kapusta będzie ledwo miękka, 8 do 10 minut, i wymieszać pozostały koperek i pietruszkę. Trzymaj ciepło.
Rozgrzej brojlery i patelnię brojlerów.
Lekko szczotkuj gorącą patelnię brojlerów z olejem i kurczakiem broilowym około 4 cali od ciepła 4 do 6 minut z każdej strony, lub aż po prostu gotowane.
Pokrój każdą pierś na 3 kawałki i ułóż na porcini i kapuście.
Każda porcja około 249 kalorii i 6 gramów tłuszczu.