Pieczony kurczak i warzywa

Pieczony kurczak i warzywa
Pieczony kurczak i warzywa mogą być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis służy 4. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy, bezmleczny i cały 30 przepis ma 888 kalorii, 66g białka, oraz 58 g tłuszczu na porcję. Na $2.99 za porcję, ten przepis okładki 34% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 32 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Udaj się do sklepu i odbierz gotowe do jedzenia marchewki cięte, ciemnopomarańczowe słodkie ziemniaki, liście tymianku i kilka innych rzeczy, które możesz zrobić dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 25 minut. Ogólnie ten przepis zarabia całkiem dobry spoonacular wynik 69%. Podobne przepisy to Pieczony kurczak i warzywa, Pieczony Kurczak I Warzywa, oraz Pieczony kurczak i warzywa.

Instrukcje

1
Rozgrzać piekarnik do 218°. w dużej misce, wymieszać bulion, olej, sól, tymianek, estragon i pieprz.
Składniki, których będziesz potrzebować
EstragonEstragon
PieprzPieprz
BulionBulion
TymianekTymianek
SólSól
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, OdsączonaPuszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
PiekarnikPiekarnik
2
Dodać warzywa i czosnek; wrzucić do herbu.
Składniki, których będziesz potrzebować
WarzywaWarzywa
CzosnekCzosnek
3
Wyjąć warzywa z rowkiem łyżką do ungreased 15x10x1-cala patelni, rozłożenie na pół patelni.
Składniki, których będziesz potrzebować
WarzywaWarzywa
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
łyżka Szczelinowałyżka Szczelinowa
PatelniaPatelnia
4
Dodać kawałki kurczaka do pozostałej mieszaniny bulionu w misce, obracając kurczaka na płaszcz ze wszystkich stron.
Składniki, których będziesz potrzebować
Kawałki KurczakaKawałki Kurczaka
Cały KurczakCały Kurczak
BulionBulion
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, OdsączonaPuszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
5
Na patelni umieścić kawałki kurczaka z boku na dół obok warzyw, kładąc nogi i uda wzdłuż krawędzi patelni.
Składniki, których będziesz potrzebować
Kawałki KurczakaKawałki Kurczaka
WarzywaWarzywa
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
6
Skrop pozostałą mieszankę bulionu nad kurczakiem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cały KurczakCały Kurczak
BulionBulion
7
Piec 30 minut. Wymieszaj warzywa i obróć kawałki kurczaka.
Składniki, których będziesz potrzebować
Kawałki KurczakaKawałki Kurczaka
WarzywaWarzywa
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
8
Piec 30 do 40 minut dłużej lub aż warzywa będą miękkie i sok z kurczaka jest jasne, gdy najgrubszy kawałek jest cięty do kości (170F dla piersi; 82° dla ud i nóg).
Składniki, których będziesz potrzebować
WarzywaWarzywa
Cały KurczakCały Kurczak
SokSok
KościKości
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h, 25 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia18
Magazyn