Nigdy nie można mieć zbyt wiele przepisów dania głównego, więc dać pieczonego kurczaka Cacciatore spróbować. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 65g białka, 56 g tłuszczu, oraz w sumie 840 kalorii. Ten przepis służy 8. Na 3,58 zł za porcję, ten przepis okładki 34% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Jeśli masz liście bazylii, pomidory roma, papryka, i kilka innych składników na rękę, można to zrobić. Aby wykorzystać rozmaryn można śledzić to danie główne z Malinowa Pizza deserowa z rozmarynem i kandyzowanymi orzechami pekan jako deser. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za jaskiniowiec, bezglutenowy, bezmleczny i pierwotny dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 56%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Kurczak Cacciatore, Kurczak Cacciatore, oraz Kurczak Cacciatore dla podobnych receptur.
Instrukcje
1
Usuń podroby z kurczaka i zarezerwuj do innych zastosowań. Zdjąć i wyrzucić grudki tłuszczu. Opłukać ptaka dobrze wewnątrz i na zewnątrz; osuszyć. W razie potrzeby złóż końcówki skrzydeł pod pierwszym złączem. Ustaw pierś ptaka na stojaku w kształcie litery V w patelni 11 na 17 cali.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cały Kurczak
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia
2
W małej misce wymieszaj posiekany rozmaryn i Bazyl. Zaczynając od szyi, delikatnie rozluźnij palce pod skórą, aby rozluźnić je na piersi. Wcisnąć 1/3 mieszanki rozmarynowo-Bazyliowej pod skórę i równomiernie rozprowadzić na piersi.
Umieścić 6 ząbków czosnku i 3 gałązki rozmarynu w jamie ciała.
Składniki, których będziesz potrzebować
Całe Ząbki Czosnku
Rozmaryn
4
Kurczaka posypać lekko solą i pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I Pieprz
Cały Kurczak
5
Opłukać, łodygi i nasiona czerwonej i żółtej papryki; pokroić w paski o szerokości 1/3 cala. Cebulę obrać i pokroić na 6 klinów. Pomidory opłukać i pokroić na pół wzdłuż. Rozprowadzać paprykę, cebula, i pozostały czosnek wokół kurczaka na patelni; rozprzestrzeniania poziomu. Pomidory ułożyć, pokroić w bok, na mieszance z pieprzem i posypać warzywami kolejną 1/3 mieszanki ziół, 1 łyżeczką soli i 1/4 łyżeczki pieprzu; skropić oliwą z oliwek.
Składniki, których będziesz potrzebować
Papryka żółta
Warzywa
Oliwa Z Oliwek
Pomidor
Cały Kurczak
Papryka
Czosnek
Cebula
Pieprz
Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)
Sól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia
6
Piecz w 425 regularnym lub konwekcyjnym piecu, aż warzywa zaczną brązowieć, a termometr wprowadzony przez najgrubszą część piersi do kości osiągnie 170 lub 180 przez najgrubszą część uda w stawie, 1 1/4 do 1 3/4 godziny.
Składniki, których będziesz potrzebować
Warzywa
Kości
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Termometr Kuchenny
Piekarnik
7
Włóż widelec do rzeźbienia w jamie kurczaka, przebijając tuszę. Podnieś ptaka i przechyl, aby spuścić soki na patelnię. Ustawić kurczaka na oprawionym talerzu; pozostawić w ciepłym miejscu około 15 minut. Łyżeczką przekładamy warzywa do płytkiej miski, posypujemy oliwkami i utrzymujemy ciepło.
Odtłuścić i wyrzucić tłuszcz z patelni; dodać ocet, wino, bulion i pozostałą mieszaninę ziół. Wymieszać często na dużym ogniu, skrobanie rumiane kawałki darmo, aż do zmniejszenia do 3/4 Puchar, 6 do 8 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ocet
Bulion
Wino
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia
9
Wlać przez drobny sitko do małego dzbanka lub miski.