Pieczony klopsik warzywny z musztardowymi puree ziemniaczanym

Pieczony klopsik warzywny z musztardowymi puree ziemniaczanym
Pieczony klopsik warzywny z musztardowymi puree ziemniaczanym może być dobrym przepisem, aby rozwinąć pole przepisu dania głównego. Na 3,14 zł za porcję, ten przepis okładki 38% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 6. Jedna porcja zawiera 669 kalorii, 45g białka, oraz 38 g tłuszczu. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Mieszanka cebuli, grubo pełnoziarnisty ser mozzarella, mielona wołowina i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Święto Dziękczynienia będzie jeszcze bardziej wyjątkowy z tym przepisem. Przynosi ci to Epikurious. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 73%, co jest dobre. Tłuczone ziemniaki ze śmietaną z pieczonym czosnkiem, musztardą Dijon i boczkiem, Cheeseburger klopsiki i puree ziemniaczane, oraz Klopsiki i pieczone puree ziemniaczane są bardzo podobne do tego przepisu.

Instrukcje

1
Rozgrzej piekarnik do 232°.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
2
Połącz cukinię, paprykę i cebulę w średniej misce.
Składniki, których będziesz potrzebować
CukiniaCukinia
PaprykaPapryka
CebulaCebula
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
3
Dodać olej i 1 łyżka rozmarynu; wrzucić do herbu.
Składniki, których będziesz potrzebować
RozmarynRozmaryn
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
4
Rozprowadzić równomiernie na blasze do pieczenia; posypać solą i pieprzem. Pieczeń, aż warzywa będą miękkie, o 25 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I PieprzSól I Pieprz
WarzywaWarzywa
20 Do 25 Całych Liści Szpinaku20 Do 25 Całych Liści Szpinaku
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Blacha Do PieczeniaBlacha Do Pieczenia
5
Wyjąć z piekarnika; ostudzić.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
6
Rozgrzej piekarnik do 191°.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
7
Wymieszaj mieloną wołowinę, mozzarellę, panko, Bazyl, majeranek, 1 1/2 łyżeczki soli, 1/2 łyżeczki pieprzu, suszony pokruszony pieprz, 1 łyżkę rozmarynu i 1 szklankę pieczonych warzyw w dużej misce.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mielona WołowinaMielona Wołowina
Czubata łyżeczka Posiekanej świeżej Pietruszki LiściastejCzubata łyżeczka Posiekanej świeżej Pietruszki Liściastej
WarzywaWarzywa
MajeranekMajeranek
RozmarynRozmaryn
PieprzPieprz
BazyliaBazylia
Bułka Tarta Panko Lub Mączka MacowaBułka Tarta Panko Lub Mączka Macowa
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
8
Whisk 1/2 Puchar ketchup, jajka, i wino w średniej misce.
Składniki, których będziesz potrzebować
Opakowanie Szynki Delikatesowej Pokrojonej W Cienkie PlasterkiOpakowanie Szynki Delikatesowej Pokrojonej W Cienkie Plasterki
JajkoJajko
WinoWino
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
9
Dodaj do mieszaniny wołowiny; wymieszać drewnianą łyżką, aż dobrze włączone; łyżka do 9x5x3-calowy bochenek patelni, tworząc zaokrągloną górę.
Składniki, których będziesz potrzebować
WołowinaWołowina
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
łyżka Drewnianałyżka Drewniana
Patelnia BochenkowaPatelnia Bochenkowa
10
Łyżka 1/2 szklanki ketchupu na wierzchu bochenka.
Składniki, których będziesz potrzebować
Opakowanie Szynki Delikatesowej Pokrojonej W Cienkie PlasterkiOpakowanie Szynki Delikatesowej Pokrojonej W Cienkie Plasterki
11
Piecz klopsy, aż gotowane przez, soki uruchomić jasne, i top jest rumiane, o 1 godzinę 10 minut.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
12
Wyjmij patelnię z piekarnika; pozostaw klopsiki 20 minut.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
PatelniaPatelnia
13
Rewarm pozostałą mieszaninę warzyw w dużej patelni nonstick. Turn meatloaf się; pokroić w 1-cal-grube plastry. Top z ciepłą pieczoną mieszanką warzywną; podawać z puree ziemniaczanym.
Składniki, których będziesz potrzebować
WarzywaWarzywa
ZiemniakZiemniak
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
14
* Łuszczące się okruchy panko są najlepszym substytutem świeżej bułki tartej w prawie wszystkim, w tym klopsikach. Szukaj ich w sekcji Asian foods w supermarkecie i na rynkach azjatyckich.
Składniki, których będziesz potrzebować
Bułka Tarta świeżaBułka Tarta świeża
Bułka Tarta Panko Lub Mączka MacowaBułka Tarta Panko Lub Mączka Macowa
TrudnośćEkspert
Gotowe W45 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia32
Magazyn