Pieczony kalafior z oliwkowym winegretem
Pieczony kalafior z oliwkowym winegretem to jaskiniowiec, bezglutenowy, pierwotny i cały 30 przystawka. Ten przepis służy 6 i kosztuje $1.45 za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 4G białka, 11g tłuszczu, oraz w sumie 152 kalorie. Udaj się do sklepu i odbierz pieprz, skórkę z cytryny, sól i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 50 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 84%. Ten wynik jest niesamowity. Spróbuj Prażone Szparagi Z Oliwkowym Winegretem Przepis, Pieczony Kalafior Balsamiczny Z Czosnkiem I Oliwą Z Oliwek, oraz Pieczony w piecu kalafior z czosnkiem, oliwą z oliwek i cytryną dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 450 z regałami w górnej i dolnej części. Line 2 duże (4-stronne) patelnie do pieczenia z folią.
Ułóż kalafior na patelniach do pieczenia i skropić 2 łyżkami oleju, solą i 1/4 łyżeczki pieprzu. Piecz, zmieniając pozycję patelni po 15 minutach, aż złoty w plamy i po prostu miękki (w sumie 30 minut).
Podczas pieczenia kalafiora, mielenie i rozgnieść czosnek do pasty i umieścić w małej misce; ubić w pozostałych 2 łyżki oliwy, oliwki, Skórka z cytryny i sok, a pozostałe 1/4 łyżeczki pieprzu. Kalafior ułożyć na półmisku i skropić winegretem.