Pieczony kalafior z chrupiącą bułką tartą i złocistymi rodzynkami

Pieczony kalafior z chrupiącą bułką tartą i złocistymi rodzynkami
Pieczony kalafior z chrupiącą bułką tartą i złotymi rodzynkami może być tylko przystawką, której szukasz. Jedna porcja zawiera 366 kalorii, 7G białka, oraz 24g tłuszczu. Na 1,83 zł za porcję, ten przepis okładki 18% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 4. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 40 minut. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za wegańskie dieta. Udaj się do sklepu i odebrać kalafior, chleb, płatki pieprzu, i kilka innych rzeczy, aby to dzisiaj. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 50%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj Chrupiący kalafior z kaparami, rodzynkami i bułką tartą, Pieczone steki z kalafiora ze złotymi rodzynkami i orzeszkami piniowymi, oraz Pieczony kalafior ze złotymi rodzynkami, orzeszkami piniowymi i pomarańczą dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Rozgrzej piekarnik do 218° i ułóż stojak na środku.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Żółty Cukier I Różne PosypkiŻółty Cukier I Różne Posypki
2
Umieść blachę do pieczenia w piekarniku, gdy się nagrzewa.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ostre Krążki Papryki, Plasterki Papryki Bananowej, Do Dekoracji KanapekOstre Krążki Papryki, Plasterki Papryki Bananowej, Do Dekoracji Kanapek
Żółty Cukier I Różne PosypkiŻółty Cukier I Różne Posypki
3
Umieść kalafior w dużej misce i skrop go 3 łyżkami oleju.
Składniki, których będziesz potrzebować
Całe Dojrzałe OliwkiCałe Dojrzałe Oliwki
Cienki-Cienki-
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy
4
Dodaj odmierzoną sól i za pomocą rąk wrzuć do płaszcza.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala
5
Wyjmij blachę do pieczenia z piekarnika i ostrożnie rozprowadź na niej kalafior w równej warstwie. Zarezerwuj miskę na później (nie musisz jej wycierać). Upiec kalafior, mieszając w połowie, aż głęboko zbrązowieje w miejscach, o 25 protokół. Tymczasem, pulchne rodzynki i zrobić mieszaninę bułki tartej.
Składniki, których będziesz potrzebować
Całe Dojrzałe OliwkiCałe Dojrzałe Oliwki
świeżo Starty Parmigiano-Reggiano I Więcej Do Smakuświeżo Starty Parmigiano-Reggiano I Więcej Do Smaku
1 Laska Cynamonu (1-1/2 Cala)1 Laska Cynamonu (1-1/2 Cala)
Chleb Orzechowo-rodzynkowyChleb Orzechowo-rodzynkowy
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ostre Krążki Papryki, Plasterki Papryki Bananowej, Do Dekoracji KanapekOstre Krążki Papryki, Plasterki Papryki Bananowej, Do Dekoracji Kanapek
(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy
Żółty Cukier I Różne PosypkiŻółty Cukier I Różne Posypki
6
Rodzynki, ocet i wodę umieścić na dużej patelni i doprowadzić do duszenia na średnim ogniu. Gotować, często mieszając, aż rodzynki zostaną podgrzane, a płyn prawie odparuje, około 5 minut. Wyłączyć ogień, wyjąć rodzynki do małej miski żaroodpornej i odstawić. Zarezerwuj patelnię.Używając rąk, rozerwij chleb na kawałki o wielkości rodzynek i umieść w zarezerwowanej dużej misce( powinieneś mieć około 1 1/4 szklanki); odstaw.Pozostawić zarezerwowaną patelnię na średnim ogniu, dodać pozostałą łyżkę oleju i podgrzać do połysku.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Laska Cynamonu (1-1/2 Cala)1 Laska Cynamonu (1-1/2 Cala)
Cienkie Plasterki Szynki Virginia Lub ProsciuttoCienkie Plasterki Szynki Virginia Lub Prosciutto
1 Szklanka Ciepłego Puree Ziemniaczanego (110–115°, Przygotowanego Bez Mleka I Masła)1 Szklanka Ciepłego Puree Ziemniaczanego (110–115°, Przygotowanego Bez Mleka I Masła)
1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego
Cienki-Cienki-
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy
7
Dodać bułkę tartą, doprawić solą i wymieszać do połączenia. Tosty bułkę tartą, mieszając od czasu do czasu, aż złoty kolor na całym, o 8 do 10 protokół. W międzyczasie wytrzyj miskę papierowymi ręcznikami i odłóż na bok.Gdy bułka tarta są gotowe, dodać czosnek i płatki czerwonej papryki na patelnię, i mieszać do połączenia. Gotować, aż pachnące, o 30 sekund.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cebula Hiszpańska, Pokrojona W Kostkę O Wymiarach 2,5 CmCebula Hiszpańska, Pokrojona W Kostkę O Wymiarach 2,5 Cm
świeżo Starty Parmigiano-Reggiano I Więcej Do Smakuświeżo Starty Parmigiano-Reggiano I Więcej Do Smaku
Czosnek Goya®Czosnek Goya®
W Razie Potrzeby Do Smarowania TostówW Razie Potrzeby Do Smarowania Tostów
1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Bulion Z Kurczaka W Proszku Goya®Bulion Z Kurczaka W Proszku Goya®
(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
8
Wyjmij mieszaninę bułki tartej do zarezerwowanej miski.
Składniki, których będziesz potrzebować
świeżo Starty Parmigiano-Reggiano I Więcej Do Smakuświeżo Starty Parmigiano-Reggiano I Więcej Do Smaku
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy
9
Dodać pieczony kalafior, plump rodzynki i płyn, i pietruszka do miski i wrzucić do połączenia. Smak i doprawić solą w razie potrzeby.
Składniki, których będziesz potrzebować
Całe Dojrzałe OliwkiCałe Dojrzałe Oliwki
1/4 Szklanki Tłuszczu Wieprzowego1/4 Szklanki Tłuszczu Wieprzowego
1 Laska Cynamonu (1-1/2 Cala)1 Laska Cynamonu (1-1/2 Cala)
1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy
10
Przełożyć na półmisek i podawać natychmiast.
TrudnośćTwardy
Gotowe W40 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia12
Magazyn