Pieczony Kalafior

Pieczony kalafior to dodatek na 8 osób. Jedna porcja tego dania zawiera około 2 g białka, 7 g tłuszczu i łącznie 91 kalorii. Za 74 centy za porcję ten przepis pokrywa 8% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Kilka osób przygotowało ten przepis, a 52 stwierdziły, że był strzałem w dziesiątkę. Jeśli masz pod ręką kalafior, paprykę, oliwę z oliwek i kilka innych składników, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 25 minut. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Jest to dobra opcja, jeśli stosujesz dietę bezglutenową, bezmleczną, paleolityczną i wegetariańską z dodatkiem lakto ovo. Ogólnie rzecz biorąc, ten przepis uzyskał solidny wynik łyżką wynoszący 71%. Jeśli podoba Ci się ten przepis, mogą Ci się spodobać również takie przepisy, jak Pizza z pieczonym kalafiorem z małą rukolą i pieczonym czosnkiem: Post gościnny Kim Bee w Cravings of a Lunatic, Pieczony kalafior i pieczony czosnek z cebulą perłową oraz Pieczony kalafior i 16 pieczonych goździków czosnku.
Instrukcje
Zobacz, jak zrobić ten przepis.
Rozgrzej piekarnik do 450 stopni F.
Wymieszaj kalafior z oliwą z oliwek, czosnkiem i czerwoną papryką na blasze do pieczenia; posypać solą i tymiankiem i ponownie wymieszać. Piec, aż będzie złocisty i delikatny, około 20 minut.
Przełożyć do miski i podawać.