Pieczony indyk ze smażoną szałwią i orzechami pekan

Pieczony indyk ze smażoną szałwią i orzechami pekan może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 108g białka, 52g tłuszczu, oraz w sumie 942 kalorie. Na 2,65 zł za porcję, ten przepis okładki 43% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 12. Mieszanka liści szałwii, ząbek czosnku, mąka i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Aby wykorzystać pekan można śledzić to danie główne z Tort Bourbon z orzechami pekan: klasyk południa jako deser. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla Święto Dziękczynienia. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 4 godziny i 30 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 74%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj Pieczony indyk z jabłkami, cebulą, smażonymi liśćmi szałwii i sosem jabłkowym, Parmezan-szałwia pieczony indyk z sosem szałwiowym, oraz Pieczony Indyk Z Szałwią dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozłóż orzechy pekan na talerzu ciasta i tosty w piekarniku przez około 10 minut.
Przenieś orzechy pekan do robota kuchennego i pozostaw do całkowitego ostygnięcia.
Na średniej patelni rozgrzać olej.
Dodać czosnek i gotować na umiarkowanym ogniu, aż bardzo lekko złoty, o 1 minutę.
Dodać liście szałwii i smażyć, mieszając delikatnie, aż będzie chrupiące, o 2 protokół. Za pomocą łyżki szczelinowej przenieś liście szałwii i ząbek czosnku na papierowy talerz i pozostaw do ostygnięcia.
Dodać połowę liści szałwii i ząbek czosnku do robota kuchennego wraz z masłem i 1 łyżką soli; pulsować, aż będzie gładka.
Przenieść 1/4 szklanki masła do małej miseczki i wymieszać z mąką; rezerwy.
Zaczynając od końca szyi, delikatnie oddziel skórę indyka od piersi i nóg za pomocą palców. Doprawić jamę indyka solą. Połowę masła orzechowo-szałwiowego zetrzyj spod skóry, rozprowadzając po piersiach i udach.
Ustaw indyka na stojaku w dużej patelni do pieczenia i rozrzuć marchewkę i cebulę na patelni; dodaj 1 1/2 szklanki wody. Pozostałe masło orzechowo-szałwiowe natrzeć z robota kuchennego Na Zewnątrz indyka. Piecz na dolnej półce piekarnika przez 3 1/2 do 4 godzin, aż termometr natychmiastowy włożony głęboko w udo rejestruje 170; W połowie pieczenia dodaj 1 1/2 szklanki wody do patelni do pieczenia i namiot indyka folią.
Przenieś indyka na deskę do rzeźbienia i pozostaw na 30 minut.
W międzyczasie odcedzić soki z patelni do dużej miarki; wyrzucić ciała stałe. Łyżka off tłuszczu i wyrzucić go. (Powinieneś mieć około 2 szklanki odtłuszczonych soków z patelni.) W dużym rondlu gotuj wywar z indyka, aż zmniejszy się do 3 filiżanek, około 15 minut. Ustaw patelnię do pieczenia na 2 palnikach na dużym ogniu; dodaj zredukowany zapas i zeskrobaj wszystkie rumiane kawałki przyklejone do dna i boku patelni. Odcedzamy wywar do rondla, dodajemy soki z patelni i gotujemy na wolnym ogniu.
Ubij zarezerwowane masło orzechowo-szałwiowe z mąką i gotuj na wolnym ogniu, stale ubijając, aż zgęstnieje, około 4 minut. Doprawić solą.
Wyrzeźbić indyka, przenieść na talerz i udekorować zarezerwowanymi liśćmi szałwii.
Podawać indyka, przekazując SOS przy stole.