Pieczony indyk z winem i ziołami

Pieczony indyk z winem i ziołami
Pieczony indyk z winem i ziołami to bezglutenowe, bezmleczne i przyjazne dla fodmap danie główne. Ten przepis służy 10. Na 2,35 zł za porcję, ten przepis okładki 33% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 664 kalorie, 84g białka, oraz 27 g tłuszczu. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 2 godziny i 30 minut. Jest idealny do Święto Dziękczynienia. Jeśli masz wino, rozmaryn, tymianek i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby wykorzystać marsala można śledzić to danie główne z Sticky Orange & Marsala pudding jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 69%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Pieczona jagnięcina z czerwonym winem zioła i warzywa, Solony pieczony indyk z ziołami i szalotką-SOS Dijon, oraz Klasyczny pieczony indyk z czerwonym winem baste dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Rozgrzej piekarnik do 40
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/2 Szklanki Drobno Startego świeżego Lub Odsączonego Przygotowanego Chrzanu1/2 Szklanki Drobno Startego świeżego Lub Odsączonego Przygotowanego Chrzanu
2
W misce, płaszcz indyka z olejem, 2 łyżeczki. każdego zioła, 2 łyżeczki. sól i pieprz; obróć do herbu.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Tubka Gotowego Ciasta Na Pizzę Kupionego W Sklepie1 Tubka Gotowego Ciasta Na Pizzę Kupionego W Sklepie
4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane
5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych
żółta Cebula, Obrana, Przekrojona Na Pół I Pokrojona Na Plasterki O Grubości 1/2 Calażółta Cebula, Obrana, Przekrojona Na Pół I Pokrojona Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/4 Szklanki Ciasteczek Imbirowych (około 5 Ciasteczek)1/4 Szklanki Ciasteczek Imbirowych (około 5 Ciasteczek)
3
Wlać 1 szklankę wina do patelni.
Składniki, których będziesz potrzebować
(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Fasola Cannelloni, OdsączonaFasola Cannelloni, Odsączona
4
Dodaj nogi i skrzydła. Pieczeń 15 minut, strona skóry w dół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Kolosalne Krewetki Z Ogonami, Obrane I OczyszczoneKolosalne Krewetki Z Ogonami, Obrane I Oczyszczone
5
Odwróć nogi i skrzydła; dodaj uda i pierś do patelni, skóra do góry.
Składniki, których będziesz potrzebować
Kolosalne Krewetki Z Ogonami, Obrane I OczyszczoneKolosalne Krewetki Z Ogonami, Obrane I Oczyszczone
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pecorino O Grubości 1/4 CalaPecorino O Grubości 1/4 Cala
6
Wlać pozostałe wino. Piecz 45 minut do 1 godziny, czyli do czasu, aż termometr włożony w najgrubszą część piersi i ud odczytuje 160 i soki są czyste.
Składniki, których będziesz potrzebować
(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ostry Sos Z Oleju SezamowegoOstry Sos Z Oleju Sezamowego
7
Przenieś mięso na deskę do krojenia; namiot z folią (każda lekka Różowość zniknie, gdy mięso siedzi). Soki z patelni przecedzić do rondla.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Deska Do KrojeniaDeska Do Krojenia
2 łyżki Roztopionej Margaryny Pareve2 łyżki Roztopionej Margaryny Pareve
Pieczone Paski Słodkiej Czerwonej Papryki I Dodatkowy Posiekany Szczypiorek, OpcjonalniePieczone Paski Słodkiej Czerwonej Papryki I Dodatkowy Posiekany Szczypiorek, Opcjonalnie
Pecorino O Grubości 1/4 CalaPecorino O Grubości 1/4 Cala
8
Dodaj marsala, galaretka, i pozostałe zioła; doprowadzić do wrzenia. Zmniejszyć ogień i gotować na wolnym ogniu 3 minuty; doprawić solą. Łyżka tłuszczu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ciężka śmietana Plus 1/3 Szklanki Ciężkiej śmietany, SchłodzonejCiężka śmietana Plus 1/3 Szklanki Ciężkiej śmietany, Schłodzonej
Namoczone Wiórki Drzewne (mequite, Hikora Lub Olcha), OpcjonalnieNamoczone Wiórki Drzewne (mequite, Hikora Lub Olcha), Opcjonalnie
(lub Do Wyboru Cynamon, Rodzynki, Jabłko Itp.)(lub Do Wyboru Cynamon, Rodzynki, Jabłko Itp.)
5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych
9
Wlać soki do poszczególnych dzbanów do serwowania, jeśli chcesz.
10
Mięso ud i piersi pokroić w kawałki lub plastry i ułożyć na półmisku z nogami i skrzydłami.
Składniki, których będziesz potrzebować
Kolosalne Krewetki Z Ogonami, Obrane I OczyszczoneKolosalne Krewetki Z Ogonami, Obrane I Oczyszczone
2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
11
Udekoruj gałązkami oliwki, jeśli chcesz.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ciasto KukurydzianeCiasto Kukurydziane
12
* Poproś rzeźnika, aby pokroił indyka na 7 kawałków (pierś pozostawić w całości) i wykostniał uda i pierś.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane
4 Kotlety Z Polędwiczki Wieprzowej Z Kością (o Grubości 1-1/2 Cala I Wadze 8 Uncji Każdy)4 Kotlety Z Polędwiczki Wieprzowej Z Kością (o Grubości 1-1/2 Cala I Wadze 8 Uncji Każdy)
TrudnośćEkspert
Gotowe W2 hrs, 30 m.
Porcje10
Ocena Zdrowia34
Magazyn