Pieczony indyk z winem i ziołami

Pieczony indyk z winem i ziołami to bezglutenowe, bezmleczne i przyjazne dla fodmap danie główne. Ten przepis służy 10. Na 2,35 zł za porcję, ten przepis okładki 33% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 664 kalorie, 84g białka, oraz 27 g tłuszczu. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 2 godziny i 30 minut. Jest idealny do Święto Dziękczynienia. Jeśli masz wino, rozmaryn, tymianek i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby wykorzystać marsala można śledzić to danie główne z Sticky Orange & Marsala pudding jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 69%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Pieczona jagnięcina z czerwonym winem zioła i warzywa, Solony pieczony indyk z ziołami i szalotką-SOS Dijon, oraz Klasyczny pieczony indyk z czerwonym winem baste dla podobnych receptur.
Instrukcje
W misce, płaszcz indyka z olejem, 2 łyżeczki. każdego zioła, 2 łyżeczki. sól i pieprz; obróć do herbu.
Wlać 1 szklankę wina do patelni.
Dodaj nogi i skrzydła. Pieczeń 15 minut, strona skóry w dół.
Odwróć nogi i skrzydła; dodaj uda i pierś do patelni, skóra do góry.
Wlać pozostałe wino. Piecz 45 minut do 1 godziny, czyli do czasu, aż termometr włożony w najgrubszą część piersi i ud odczytuje 160 i soki są czyste.
Przenieś mięso na deskę do krojenia; namiot z folią (każda lekka Różowość zniknie, gdy mięso siedzi). Soki z patelni przecedzić do rondla.
Dodaj marsala, galaretka, i pozostałe zioła; doprowadzić do wrzenia. Zmniejszyć ogień i gotować na wolnym ogniu 3 minuty; doprawić solą. Łyżka tłuszczu.
Wlać soki do poszczególnych dzbanów do serwowania, jeśli chcesz.
Mięso ud i piersi pokroić w kawałki lub plastry i ułożyć na półmisku z nogami i skrzydłami.
Udekoruj gałązkami oliwki, jeśli chcesz.
* Poproś rzeźnika, aby pokroił indyka na 7 kawałków (pierś pozostawić w całości) i wykostniał uda i pierś.