Pieczony indyk z szałwią
Pieczony indyk z szałwią może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 107g białka, 34g tłuszczu, oraz w sumie 794 kalorie. Ten bezglutenowy i pierwotny przepis służy 8 i kosztuje 2,34 zł za porcję. Udaj się do sklepu i odbierz masło, sól koszerną, bulion z kurczaka i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć sól koszerną, można śledzić to danie główne z Niskotłuszczowe Ciasto Okruchowe (Koszerno-Mleczne) jako deser. Niewiele osób robiło ten przepis, a 1 powiedziałoby, że trafił w sedno. Jest idealny do Święto Dziękczynienia. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 10 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 87%. Ten wynik jest znakomity. Spróbuj Pieczony indyk natarty z prażonym Jalapeno, świeżą szałwią i masłem pomarańczowym, Szałwia Przetarta Pieczonym Indykiem, oraz Pieczony Indyk Z Szałwią I Migdałami dla podobnych receptur.
Instrukcje
Przygotować i upiec indyka
Piekarnik rozgrzać do 400 F. nadziewać jamę indyka szałwią i 4 ćwiartkami cebuli. Marchew i pozostałą cebulę rozsypać na dużej patelni.
Indyka ułożyć na cebuli i marchewce. Zwiąż nogi razem ze sznurkiem kuchennym i wsuń skrzydła pod ciało.
Indyka posmarować masłem i doprawić 1 łyżeczką soli. Piecz indyka przez 45 minut.
Dodać bulion do patelni. Kontynuuj pieczenie indyka, pokrywając go luźno folią, jeśli zbyt szybko się zarumieni, aż termometr włożony do uda zarejestruje 165 F, 2 do 2 i 1/4 godziny.
Wyjmij indyka z piekarnika
Ostrożnie przechyl indyka, aby opróżnić soki z jamy na patelnię.
Przełożyć indyka na deskę do krojenia, namiot luźno z folią i odstawić na co najmniej 20 minut przed rzeźbieniem. Wyrzucić cebulę i marchew. Zastrzegamy kapieli patelni na twardy SOS jabłecznika.