Nigdy nie można mieć zbyt wiele przepisów dania głównego, więc dać solone pieczone indyka z sosem Pan spróbować. Na 7,62 zł za porcję, ten przepis okładki 53% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy i pierwotny przepis ma 1468 kalorii, 90g białka, oraz 53g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 8. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Mieszanka mielonych goździków, cebuli, szałwii i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Aby wykorzystać rozmaryn można śledzić to danie główne z Malinowa Pizza deserowa z rozmarynem i kandyzowanymi orzechami pekan jako deser. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla Święto Dziękczynienia. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Ogólnie ten przepis zarabia całkiem dobry spoonacular wynik 70%. Spróbuj Indyk pieczony na sucho z sosem, Indyk pieczony z solą sojową z sosem Ruby grejpfrut & koper włoski, oraz Indyk pieczony z solanką jałowcową z sosem pieczarkowym kurkowym dla podobnych receptur.
Instrukcje
1
W dużym garnku zagotuj wodę, goździki, imbir, czarny pieprz, liście laurowe i sól. Obniżyć do gotować na wolnym ogniu i mieszać w miodzie i syropie klonowym, aż dobrze wymieszane. Wyłączyć ogrzewanie i pozostawić do ostygnięcia do temperatury pokojowej.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pieprz Czarny
Czysty Syrop Klonowy (najlepiej Klasy B) Plus 4 łyżeczki Do Podania
3 łyżki Plus 1-1/2 łyżeczki Roztopionego Masła
Oliwa Z Oliwek Z Pierwszego Tłoczenia, 2 Obroty Patelni I Trochę Do Skropienia
Mieszanka Trójkolorowej Sałatki Colesław
1-1/4 Szklanki Płatków Muslix Z Rodzynkami, Daktylami I Migdałami
1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej
1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
6 Uncji Pieczonej Wołowiny W Plasterkach, Pokrojonej W Paski
2
Spłucz indyka do środka i na zewnątrz zimną wodą z kranu. Zarezerwuj kark i specjalne mięso na sosie pan. Umieścić indyka w solance, upewniając się, że indyk jest całkowicie zanurzony w solance.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane
1 Cały Organiczny Kurczak, Pokrojony Na 10 Kawałków
6 Dużych Ząbków Czosnku, Pokrojonych W Cienkie Plasterki
1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartki
3
Na wierzch indyka ułożyć masę, aby zawsze była pokryta solanką. Marynować przez co najmniej 4 godziny na noc, w zależności od wagi indyka, w lodówce.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane
1 Cały Organiczny Kurczak, Pokrojony Na 10 Kawałków
Na płytkiej patelni, umieścić marchew, seler i cebulę.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 Do 1 Ananasa (w Zależności Od Wielkości), Obranego I Pokrojonego Na 1/2-calowe Kawałki, Opłucz I Zachowaj ładne Liście Do Dekoracji
Pęczek Selera Pokrojonego W Plasterki (ok
20 Cienkich Plastrów Cukinii
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Dodatkowa Starta Skórka Z Limonki, Opcjonalnie
6
Wyjąć indyka z solanki.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane
1 Cały Organiczny Kurczak, Pokrojony Na 10 Kawałków
7
Wymieszać masło, czosnek, posiekany rozmaryn i szałwia, aby masło złożone. Używając rąk, rozluźnij skórę od piersi, delikatnie wkładając palce między skórę a ciało. Masło wcierać pod skórę. Włóż jabłka, cebulę i cały rozmaryn i szałwię do jamy indyka.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Oliwki Nadziewane Pimiento
Szyjki Z Kurczaka
Do Konserwowania,
1 Pomarańcza, Skórka
20 Cienkich Plastrów Cukinii
4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane
1/2 Gałązki Rozmarynu
Bagietka Z Francuskiego Chleba, Pokrojona W Plasterki I Opiekana
8
Na patelni ułożyć indyka na warzywach, od strony piersi do góry. Schować skrzydła do tyłu i pod indyka. Za pomocą sznurka kuchennego, związać nogi razem. Pozwoli to na kompaktowy kształt i stworzy świetną prezentację.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 1/2 Szklanki Ząbków Czosnku, Zarezerwowanych Z Oleju Czosnkowego
4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane
Kolosalne Krewetki Z Ogonami, Obrane I Oczyszczone
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sznurek Rzeźniczy
Dodatkowa Starta Skórka Z Limonki, Opcjonalnie
9
Skropić indyka oliwą z oliwek i wcierać w skórę. Pieczeń indyka do co najmniej 165 stopni F w piersi, o 2 1/2 godziny. Jeśli skóra staje się zbyt ciemna podczas pieczenia, namiot z folią.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Funty Mieszanych Odmian świeżych Grzybów
4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane
Bagietka Z Francuskiego Chleba, Pokrojona W Plasterki I Opiekana
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
4 łyżki Dżemu Malinowego, Jagodowego Lub Truskawkowego
10
Przełożyć indyka na talerz i pozostawić do ostygnięcia. W międzyczasie przygotuj sos do patelni.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane
6 Dużych Ząbków Czosnku, Pokrojonych W Cienkie Plasterki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartki
11
Odchylić patelnię i odcedzić jak najwięcej tłuszczu z soku łyżką. Ustaw patelnię na 2 palnikach ustawionych na średnim ogniu. Patelnia Deglaze z białym winem i Maderą. Zeskrobać dno patelni, aby poluzować brązowe kawałki. Zmniejsz, dopóki nie zostanie tylko jedna czwarta.
Dodać wywar z indyka, tymianek i natkę pietruszki. Doprowadzić do wrzenia i przecedzić do rondla. Doprowadzić z powrotem do wrzenia, odtłuścić i opuścić na wolnym ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Turcja Stado
Rosół Z Kurczaka Lub Bulion Warzywny (lub Więcej W Razie Potrzeby)
2 Szklanki Ząbków Czosnku
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do Posypania
13
Trzepaczka w beurre manie aż dobrze włączone i nadal gotować, aż sos zgęstnieje. Doprawić do smaku solą i pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Dzikiego Ryżu, Dokładnie Opłukanego
6 Dużych Ząbków Czosnku, Pokrojonych W Cienkie Plasterki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
świeżo Wyciśnięta Cytryna Lub Do Smaku
14
Podgrzać rondel na dużym ogniu. Gdy patelnia jest gorąca, dodaj oliwę z oliwek i podgrzej.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Funty Mieszanych Odmian świeżych Grzybów
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do Posypania
Pigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartki
15
Dodać szyję i podroby i gotować, aż rumiane na całym, o 7 protokół.
16
Wyjmij patelnię z ognia i rozpalaj za pomocą portu. Powrót patelni do ognia i gotować, aż port jest prawie całkowicie odparowany, o 10 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Port
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartki
17
Dodaj marchew, cebulę, seler, rozmaryn i pieprz. Przykryć zimną wodą o 4 cale. Doprowadzić do wrzenia. Zmniejszyć ogień na wolnym ogniu i gotować na wolnym ogniu przez 2 godziny, dodając trochę więcej wody, jeśli to konieczne. Przejrzyj wszelkie szumowiny, które unoszą się na powierzchnię stada i wyrzuć.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ziemniaki Rdzawe, Pokrojone Na 1-calowe Kawałki
Szyjki Z Kurczaka
1/2 Do 1 Ananasa (w Zależności Od Wielkości), Obranego I Pokrojonego Na 1/2-calowe Kawałki, Opłucz I Zachowaj ładne Liście Do Dekoracji
Pęczek Selera Pokrojonego W Plasterki (ok
20 Cienkich Plastrów Cukinii
1 Czubata łyżka Białego Pieprzu
1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej
18
Odcedzić zapas. Zużyć natychmiast lub schłodzić i przechowywać w lodówce do 4 dni.