Pieczony indyk z sosem z patelni

Pieczony indyk z sosem z patelni
Nigdy nie można mieć zbyt wiele przepisów dania głównego, więc dać solone pieczone indyka z sosem Pan spróbować. Na 7,62 zł za porcję, ten przepis okładki 53% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy i pierwotny przepis ma 1468 kalorii, 90g białka, oraz 53g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 8. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Mieszanka mielonych goździków, cebuli, szałwii i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Aby wykorzystać rozmaryn można śledzić to danie główne z Malinowa Pizza deserowa z rozmarynem i kandyzowanymi orzechami pekan jako deser. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla Święto Dziękczynienia. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Ogólnie ten przepis zarabia całkiem dobry spoonacular wynik 70%. Spróbuj Indyk pieczony na sucho z sosem, Indyk pieczony z solą sojową z sosem Ruby grejpfrut & koper włoski, oraz Indyk pieczony z solanką jałowcową z sosem pieczarkowym kurkowym dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
W dużym garnku zagotuj wodę, goździki, imbir, czarny pieprz, liście laurowe i sól. Obniżyć do gotować na wolnym ogniu i mieszać w miodzie i syropie klonowym, aż dobrze wymieszane. Wyłączyć ogrzewanie i pozostawić do ostygnięcia do temperatury pokojowej.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pieprz CzarnyPieprz Czarny
Czysty Syrop Klonowy (najlepiej Klasy B) Plus 4 łyżeczki Do PodaniaCzysty Syrop Klonowy (najlepiej Klasy B) Plus 4 łyżeczki Do Podania
3 łyżki Plus 1-1/2 łyżeczki Roztopionego Masła3 łyżki Plus 1-1/2 łyżeczki Roztopionego Masła
Oliwa Z Oliwek Z Pierwszego Tłoczenia, 2 Obroty Patelni I Trochę Do SkropieniaOliwa Z Oliwek Z Pierwszego Tłoczenia, 2 Obroty Patelni I Trochę Do Skropienia
Mieszanka Trójkolorowej Sałatki ColesławMieszanka Trójkolorowej Sałatki Colesław
1-1/4 Szklanki Płatków Muslix Z Rodzynkami, Daktylami I Migdałami1-1/4 Szklanki Płatków Muslix Z Rodzynkami, Daktylami I Migdałami
1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej
1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
6 Uncji Pieczonej Wołowiny W Plasterkach, Pokrojonej W Paski6 Uncji Pieczonej Wołowiny W Plasterkach, Pokrojonej W Paski
2
Spłucz indyka do środka i na zewnątrz zimną wodą z kranu. Zarezerwuj kark i specjalne mięso na sosie pan. Umieścić indyka w solance, upewniając się, że indyk jest całkowicie zanurzony w solance.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane
1 Cały Organiczny Kurczak, Pokrojony Na 10 Kawałków1 Cały Organiczny Kurczak, Pokrojony Na 10 Kawałków
6 Dużych Ząbków Czosnku, Pokrojonych W Cienkie Plasterki6 Dużych Ząbków Czosnku, Pokrojonych W Cienkie Plasterki
1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartkiPigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartki
3
Na wierzch indyka ułożyć masę, aby zawsze była pokryta solanką. Marynować przez co najmniej 4 godziny na noc, w zależności od wagi indyka, w lodówce.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane
1 Cały Organiczny Kurczak, Pokrojony Na 10 Kawałków1 Cały Organiczny Kurczak, Pokrojony Na 10 Kawałków
4
Rozgrzej piekarnik do 325 stopni F.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Opakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, OdsączoneOpakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, Odsączone
5
Na płytkiej patelni, umieścić marchew, seler i cebulę.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 Do 1 Ananasa (w Zależności Od Wielkości), Obranego I Pokrojonego Na 1/2-calowe Kawałki, Opłucz I Zachowaj ładne Liście Do Dekoracji1/2 Do 1 Ananasa (w Zależności Od Wielkości), Obranego I Pokrojonego Na 1/2-calowe Kawałki, Opłucz I Zachowaj ładne Liście Do Dekoracji
Pęczek Selera Pokrojonego W Plasterki (okPęczek Selera Pokrojonego W Plasterki (ok
20 Cienkich Plastrów Cukinii20 Cienkich Plastrów Cukinii
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Dodatkowa Starta Skórka Z Limonki, OpcjonalnieDodatkowa Starta Skórka Z Limonki, Opcjonalnie
6
Wyjąć indyka z solanki.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane
1 Cały Organiczny Kurczak, Pokrojony Na 10 Kawałków1 Cały Organiczny Kurczak, Pokrojony Na 10 Kawałków
7
Wymieszać masło, czosnek, posiekany rozmaryn i szałwia, aby masło złożone. Używając rąk, rozluźnij skórę od piersi, delikatnie wkładając palce między skórę a ciało. Masło wcierać pod skórę. Włóż jabłka, cebulę i cały rozmaryn i szałwię do jamy indyka.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Oliwki Nadziewane Pimiento2 Oliwki Nadziewane Pimiento
Szyjki Z KurczakaSzyjki Z Kurczaka
Do Konserwowania,Do Konserwowania,
1 Pomarańcza, Skórka1 Pomarańcza, Skórka
20 Cienkich Plastrów Cukinii20 Cienkich Plastrów Cukinii
4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane
1/2 Gałązki Rozmarynu1/2 Gałązki Rozmarynu
Bagietka Z Francuskiego Chleba, Pokrojona W Plasterki I OpiekanaBagietka Z Francuskiego Chleba, Pokrojona W Plasterki I Opiekana
8
Na patelni ułożyć indyka na warzywach, od strony piersi do góry. Schować skrzydła do tyłu i pod indyka. Za pomocą sznurka kuchennego, związać nogi razem. Pozwoli to na kompaktowy kształt i stworzy świetną prezentację.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 1/2 Szklanki Ząbków Czosnku, Zarezerwowanych Z Oleju Czosnkowego1 1/2 Szklanki Ząbków Czosnku, Zarezerwowanych Z Oleju Czosnkowego
4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane
Kolosalne Krewetki Z Ogonami, Obrane I OczyszczoneKolosalne Krewetki Z Ogonami, Obrane I Oczyszczone
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sznurek RzeźniczySznurek Rzeźniczy
Dodatkowa Starta Skórka Z Limonki, OpcjonalnieDodatkowa Starta Skórka Z Limonki, Opcjonalnie
9
Skropić indyka oliwą z oliwek i wcierać w skórę. Pieczeń indyka do co najmniej 165 stopni F w piersi, o 2 1/2 godziny. Jeśli skóra staje się zbyt ciemna podczas pieczenia, namiot z folią.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Funty Mieszanych Odmian świeżych Grzybów2 Funty Mieszanych Odmian świeżych Grzybów
4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane
Bagietka Z Francuskiego Chleba, Pokrojona W Plasterki I OpiekanaBagietka Z Francuskiego Chleba, Pokrojona W Plasterki I Opiekana
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
4 łyżki Dżemu Malinowego, Jagodowego Lub Truskawkowego4 łyżki Dżemu Malinowego, Jagodowego Lub Truskawkowego
10
Przełożyć indyka na talerz i pozostawić do ostygnięcia. W międzyczasie przygotuj sos do patelni.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane
6 Dużych Ząbków Czosnku, Pokrojonych W Cienkie Plasterki6 Dużych Ząbków Czosnku, Pokrojonych W Cienkie Plasterki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartkiPigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartki
11
Odchylić patelnię i odcedzić jak najwięcej tłuszczu z soku łyżką. Ustaw patelnię na 2 palnikach ustawionych na średnim ogniu. Patelnia Deglaze z białym winem i Maderą. Zeskrobać dno patelni, aby poluzować brązowe kawałki. Zmniejsz, dopóki nie zostanie tylko jedna czwarta.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 (14-uncjowe Pudełko) Zapakowana Mieszanka Risotto1 (14-uncjowe Pudełko) Zapakowana Mieszanka Risotto
MaderaMadera
Dobrej Jakości Tequila (zalecane: 100% Agawy)Dobrej Jakości Tequila (zalecane: 100% Agawy)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Dodatkowa Starta Skórka Z Limonki, OpcjonalnieDodatkowa Starta Skórka Z Limonki, Opcjonalnie
12
Dodać wywar z indyka, tymianek i natkę pietruszki. Doprowadzić do wrzenia i przecedzić do rondla. Doprowadzić z powrotem do wrzenia, odtłuścić i opuścić na wolnym ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Turcja StadoTurcja Stado
Rosół Z Kurczaka Lub Bulion Warzywny (lub Więcej W Razie Potrzeby)Rosół Z Kurczaka Lub Bulion Warzywny (lub Więcej W Razie Potrzeby)
2 Szklanki Ząbków Czosnku2 Szklanki Ząbków Czosnku
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do PosypaniaSól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do Posypania
13
Trzepaczka w beurre manie aż dobrze włączone i nadal gotować, aż sos zgęstnieje. Doprawić do smaku solą i pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Dzikiego Ryżu, Dokładnie Opłukanego1 Szklanka Dzikiego Ryżu, Dokładnie Opłukanego
6 Dużych Ząbków Czosnku, Pokrojonych W Cienkie Plasterki6 Dużych Ząbków Czosnku, Pokrojonych W Cienkie Plasterki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
świeżo Wyciśnięta Cytryna Lub Do Smakuświeżo Wyciśnięta Cytryna Lub Do Smaku
14
Podgrzać rondel na dużym ogniu. Gdy patelnia jest gorąca, dodaj oliwę z oliwek i podgrzej.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Funty Mieszanych Odmian świeżych Grzybów2 Funty Mieszanych Odmian świeżych Grzybów
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do PosypaniaSól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do Posypania
Pigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartkiPigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartki
15
Dodać szyję i podroby i gotować, aż rumiane na całym, o 7 protokół.
16
Wyjmij patelnię z ognia i rozpalaj za pomocą portu. Powrót patelni do ognia i gotować, aż port jest prawie całkowicie odparowany, o 10 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
PortPort
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartkiPigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartki
17
Dodaj marchew, cebulę, seler, rozmaryn i pieprz. Przykryć zimną wodą o 4 cale. Doprowadzić do wrzenia. Zmniejszyć ogień na wolnym ogniu i gotować na wolnym ogniu przez 2 godziny, dodając trochę więcej wody, jeśli to konieczne. Przejrzyj wszelkie szumowiny, które unoszą się na powierzchnię stada i wyrzuć.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ziemniaki Rdzawe, Pokrojone Na 1-calowe KawałkiZiemniaki Rdzawe, Pokrojone Na 1-calowe Kawałki
Szyjki Z KurczakaSzyjki Z Kurczaka
1/2 Do 1 Ananasa (w Zależności Od Wielkości), Obranego I Pokrojonego Na 1/2-calowe Kawałki, Opłucz I Zachowaj ładne Liście Do Dekoracji1/2 Do 1 Ananasa (w Zależności Od Wielkości), Obranego I Pokrojonego Na 1/2-calowe Kawałki, Opłucz I Zachowaj ładne Liście Do Dekoracji
Pęczek Selera Pokrojonego W Plasterki (okPęczek Selera Pokrojonego W Plasterki (ok
20 Cienkich Plastrów Cukinii20 Cienkich Plastrów Cukinii
1 Czubata łyżka Białego Pieprzu1 Czubata łyżka Białego Pieprzu
1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej
18
Odcedzić zapas. Zużyć natychmiast lub schłodzić i przechowywać w lodówce do 4 dni.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Czubata łyżka Białego Pieprzu1 Czubata łyżka Białego Pieprzu

Składniki

2jabłka, ćwiartowane i rdzeniowanejabłka, ćwiartowane i rdzeniowane123 łyżki plus 1-1/2 łyżeczki roztopionego masła3 łyżki plus 1-1/2 łyżeczki roztopionego masła1stickmasło, temperatura pokojowamasło, temperatura pokojowa1186 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkiz grubsza posiekana marchewkaz grubsza posiekana marchewka2376 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkimarchew w kostcemarchew w kostce1186 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkiz grubsza posiekany selerz grubsza posiekany seler2376 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkicubed selercubed seler11 funt cukinii,posiekane świeże liście rozmarynuposiekane świeże liście rozmarynu2(może być lub przeglądać)posiekane świeże liście szałwiiposiekane świeże liście szałwii2(może być lub przeglądać)posiekany czosnekposiekany czosnek14Orzechy dowolne (posiekane)goździki mielonegoździki mielone14Orzechy dowolne (posiekane)imbir mielonyimbir mielony680Orzechy dowolne (posiekane)1-1/4 szklanki płatków muslix z rodzynkami, daktylami i migdałami1-1/4 szklanki płatków muslix z rodzynkami, daktylami i migdałami454Orzechy dowolne (posiekane)Rude ziemniaki, około 6 uncji każdyRude ziemniaki, około 6 uncji każdy1186 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkiWino MaderaWino Madera680Orzechy dowolne (posiekane)czysty syrop klonowy (najlepiej klasy B) plus 4 łyżeczki do podaniaczysty syrop klonowy (najlepiej klasy B) plus 4 łyżeczki do podania2(zima)2 funty mieszanych odmian świeżych grzybów2 funty mieszanych odmian świeżych grzybów8Rabarbar, posiekany, świeży lub mrożonyOliwa z oliwek, do skropieniaOliwa z oliwek, do skropienia1cebula, obrana i poćwiartowanacebula, obrana i poćwiartowana2376 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkicebula kostkowacebula kostkowa2376 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkigrubo posiekana cebulagrubo posiekana cebula2gałązkirosół z kurczaka lub bulion warzywny (lub więcej w razie potrzeby)rosół z kurczaka lub bulion warzywny (lub więcej w razie potrzeby)113Orzechy dowolne (posiekane)pęknięty czarny pieprzpęknięty czarny pieprz5Ziemniaki rdzawe, pokrojone na 1-calowe kawałkiZiemniaki rdzawe, pokrojone na 1-calowe kawałki1186 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkiwino portowino porto2gałązki rozmarynugałązki rozmarynu2gałązkiszyjki z kurczakaszyjki z kurczaka3gałązki1/2 gałązki rozmarynu1/2 gałązki rozmarynu8Rabarbar, posiekany, świeży lub mrożonySól i pieprzSól i pieprz1sprig2 szklanki ząbków czosnku2 szklanki ząbków czosnku1Podroby i szyja z TurcjiPodroby i szyja z Turcji1galon1 łyżeczka wędzonej soli hikorowej1 łyżeczka wędzonej soli hikorowej8Rabarbar, posiekany, świeży lub mrożonyWoda, do pokryciaWoda, do pokrycia1186 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterki1 (14-uncjowe pudełko) zapakowana mieszanka risotto1 (14-uncjowe pudełko) zapakowana mieszanka risotto5kgscały świeży Indyk, podroby i szyja usunięte i Zarezerwowane dla stadacały świeży Indyk, podroby i szyja usunięte i Zarezerwowane dla stada57Orzechy dowolne (posiekane)Beurre Manie masło zmieszane z 2 uncji mąki, aż utworzy miękkie ciasto)Beurre Manie masło zmieszane z 2 uncji mąki, aż utworzy miękkie ciasto)
TrudnośćEkspert
Gotowe W8 hrs, 15 m.
Porcje8
Ocena Zdrowia41
Magazyn