Pieczony indyk z sosem jabłkowym

Pieczony indyk z sosem jabłkowym
Pieczony w ziołach Indyk z sosem jabłkowym może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 136g białka, 57 g tłuszczu, oraz w sumie 1173 kalorii. Ten przepis służy 10. Na 1,66 zł za porcję, ten przepis Pokrowce 69% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jeśli masz rozmaryn, jabłecznik, cebula i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć cebulę można śledzić to danie główne z Candy Corn Cupcakes jako deser. Ten przepis od Epicurious ma 1 fanów. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 90%. Ten wynik jest niesamowity. Podobne przepisy to Indyk solony z ziołami w sosie jabłkowym, Indyk zapiekany na cydrze z pieczonym sosem jabłkowym, oraz Pieczony indyk z boczkiem-SOS ziołowo-jabłkowy.

Instrukcje

1
Line extra-duży garnek lub miska z dwoma 13-galon (lub większe) plastikowe torby, 1 wewnątrz drugiej.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Torby ZiplocTorby Ziploc
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
GarnekGarnek
2
Połącz 1 litr wody, sól, liście laurowe, ziarna pieprzu i ziele angielskie w dużym rondlu. Mieszaj na średnim ogniu, aż sól się rozpuści.
Składniki, których będziesz potrzebować
PieprzPieprz
Liście LauroweLiście Laurowe
Ziele AngielskieZiele Angielskie
WodaWoda
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
3
Zdjąć z ognia.
4
Dodaj 1 quart zimnej wody i ostudzić do letniej.
Składniki, których będziesz potrzebować
WodaWoda
5
Wlać do plastikowych torebek; wymieszać w pozostałych 6 litrach wody. Zawiń szyi indyka i przechowywać w lodówce. Zanurz indyka w solance, aby całkowicie pokryć, szczelnie zbierając torby, aby wyeliminować powietrze; torby krawatowe zamknięte. Przechowywać w lodówce indyka w solance w garnku co najmniej 18 godzin i do 20 godzin.
Składniki, których będziesz potrzebować
Indycze SzyjeIndycze Szyje
Cała TurcjaCała Turcja
SolankaSolanka
WodaWoda
Rozdrobnione Sery Mieszane, Takie Jak Sery Do TacosRozdrobnione Sery Mieszane, Takie Jak Sery Do Tacos
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Torby ZiplocTorby Ziploc
GarnekGarnek
6
Linia duża patelnia z 4 warstwami ręczników papierowych.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ręczniki PapieroweRęczniki Papierowe
Patelnia Do PieczeniaPatelnia Do Pieczenia
7
Wyjąć indyka z solanki i dobrze odcedzić; solankę wyrzucić.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cała TurcjaCała Turcja
SolankaSolanka
8
Na przygotowanej patelni umieścić indyka. Przykryć folią i przechowywać w lodówce na noc.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cała TurcjaCała Turcja
Rozdrobnione Sery Mieszane, Takie Jak Sery Do TacosRozdrobnione Sery Mieszane, Takie Jak Sery Do Tacos
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Folia FoliowaFolia Foliowa
PatelniaPatelnia
1
Wymieszać pietruszkę, tymianek, szałwię, majeranek, rozmaryn i gałkę muszkatołową w małej misce.
Składniki, których będziesz potrzebować
MajeranekMajeranek
RozmarynRozmaryn
Pietruszka-naćPietruszka-nać
Gałka MuszkatołowaGałka Muszkatołowa
TymianekTymianek
Szałwia LekarskaSzałwia Lekarska
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
2
Przenieść 1/4 szklanki mieszanki ziół do małej miseczki; wymieszać w 1/2 szklanki masła.
Składniki, których będziesz potrzebować
MasłoMasło
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
3
Połącz bulion i cydr jabłkowy w ciężkim dużym rondlu. Gotować, aż zmniejszy się do 3 filiżanek, o 20 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
JabłecznikJabłecznik
BulionBulion
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
4
Wlać redukcję bulionu do miski. Roztopić pozostałą 1/4 szklanki masła w tym samym rondlu na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
RedukcjaRedukcja
MasłoMasło
BulionBulion
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
5
Dodać mąkę; wymieszać 1 minutę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
6
Ubijamy bulion, następnie śmietanę, Calvados i pozostałą mieszankę ziołową. Doprowadzić do wrzenia; zmniejszyć ogień do średnio-niskie i gotować na wolnym ogniu, aż podstawa sos jest zagęszczony i zredukowany do 2 3/4 szklanki, ubijanie często, o 20 protokół. Chłodna baza sosu lekko. (SOS bazy i masło ziołowe mogą być wykonane 2 dni wcześniej. Kryj się i wyluzuj.)
Składniki, których będziesz potrzebować
BazaBaza
CalvadosCalvados
MasłoMasło
BulionBulion
KremKrem
SOSSOS
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
1
Umieść stojak w dolnej trzeciej części piekarnika i rozgrzej do 177°.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
2
Wyjąć indyka z patelni; odcedzić nagromadzone soki z głównej jamy. Ręczniki papierowe wyrzucić z patelni do pieczenia. Masło ziołowe rozpuścić w małym rondlu na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
MasłoMasło
Cała TurcjaCała Turcja
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ręczniki PapieroweRęczniki Papierowe
Patelnia Do PieczeniaPatelnia Do Pieczenia
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
3
Umyj dno patelni z odrobiną masła ziołowego. Powrót indyka na przygotowaną patelnię. Tuck końcówki skrzydeł pod; tie nogi razem luźno trzymać kształt.
Składniki, których będziesz potrzebować
MasłoMasło
Cała TurcjaCała Turcja
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Do PieczeniaPatelnia Do Pieczenia
4
Umieść ćwiartki jabłka i ćwiartki cebuli w głównej jamie.
Składniki, których będziesz potrzebować
Do Konserwowania,Do Konserwowania,
CebulaCebula
5
Pozostałe masło ziołowe posmarować indykiem; posypać pieprzem. Pozostałe jabłka i cebulę rozsypać wokół indyka na patelni.
Składniki, których będziesz potrzebować
Do Konserwowania,Do Konserwowania,
MasłoMasło
CebulaCebula
PieprzPieprz
Cała TurcjaCała Turcja
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
6
Dodaj reserved szyi indyka do patelni.
Składniki, których będziesz potrzebować
Indycze SzyjeIndycze Szyje
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
7
Pieczony indyk 1 godzina. Baste z 1/2 szklanki cydru jabłkowego. Pieczony indyk 30 minut. Baste z pozostałą 1/2 szklanki cydru. Piecz indyka do momentu włożenia termometru w najgrubszą część uda 79°, piecz indyka co 30 minut sokami z patelni i oblewaj pierś luźno folią, jeśli zbyt szybko się brązowieje, o 2 godziny dłużej (łącznie 3 i 1/2 godziny).
Składniki, których będziesz potrzebować
JabłecznikJabłecznik
Cała TurcjaCała Turcja
CydrCydr
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Termometr KuchennyTermometr Kuchenny
Folia AluminiowaFolia Aluminiowa
PatelniaPatelnia
8
Przełożyć indyka na talerz; odstawić na co najmniej 30 minut przed rzeźbieniem (temperatura wewnętrzna wzrośnie o 5 do 10 stopni).
Składniki, których będziesz potrzebować
Cała TurcjaCała Turcja
9
Jabłka, cebulę i karkówkę z indyka wyrzucić z patelni.
Składniki, których będziesz potrzebować
Indycze SzyjeIndycze Szyje
Do Konserwowania,Do Konserwowania,
CebulaCebula
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
10
Wlać soki z patelni do dużej szklanej miarki; odcedzić tłuszcz z powierzchni.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
MiarkaMiarka
PatelniaPatelnia
11
Do bazy sosu wlać odtłuszczone soki i zagotować na średnim ogniu, ubijając od czasu do czasu. Gotować, aż sos zgęstnieje na tyle, aby płaszcz łyżkę i zmniejsza się do 3 1/2 szklanki, o 15 protokół. Doprawić sosem do smaku pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
PieprzPieprz
SOSSOS
BazaBaza
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
12
Podawać indyka z sosem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cała TurcjaCała Turcja
SOSSOS
TrudnośćEkspert
Gotowe W45 m.
Porcje10
Ocena Zdrowia88
Magazyn