Pieczony indyk z Prosciutto-skórką z orzechów laskowych

Pieczony indyk z Prosciutto-skórką z orzechów laskowych
Pieczony indyk z Prosciutto-Skórka z orzechów laskowych może być tylko głównym daniem szukasz. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 201g białka, 96 g tłuszczu, oraz w sumie 1757 kalorii. Ten przepis służy 12. Na 3,72 zł za porcję, ten przepis okładki 55% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Święto Dziękczynienia będzie jeszcze bardziej wyjątkowy z tym przepisem. Jeśli masz tymianek, rozmaryn, ząbki czosnku i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 82%. Ten wynik jest niesamowity. Spróbuj Pieczony indyk i Pizza Prosciutto, Farsz Z Gruszek, Prosciutto I Orzechów Laskowych, oraz Pippin Szarlotka ze skórką z orzechów laskowych dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Masło umieścić w dużej misce.
Składniki, których będziesz potrzebować
MasłoMasło
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
2
Wymieszaj orzechy laskowe, ocet, tymianek, pokruszony pieprz, czosnek i sól.
Składniki, których będziesz potrzebować
Orzechy LaskoweOrzechy Laskowe
OcetOcet
CzosnekCzosnek
PieprzPieprz
TymianekTymianek
SólSól
3
Wymieszać w prosciutto i zielonej cebuli.
Składniki, których będziesz potrzebować
Zielona CebulaZielona Cebula
ProsciuttoProsciutto
1
Roztopić 2 łyżki masła prosciutto w dużym dużym garnku na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
ProsciuttoProsciutto
MasłoMasło
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
GarnekGarnek
2
Dodaj szyi, serce, żołądek, szalotka, i liść laurowy; smażyć do brązowego, o 20 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Liście LauroweLiście Laurowe
SzalotkaSzalotka
3
Dodaj wino, tymianek i rozmaryn; gotuj, aż płyn zmniejszy się prawie do szkliwa, około 3 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
RozmarynRozmaryn
GlazuraGlazura
TymianekTymianek
WinoWino
4
Dodaj 4 szklanki bulionu; doprowadzić do wrzenia. Zmniejsz ciepło do średnio-niskiego, przykryj i gotuj na wolnym ogniu, aż podroby i szyja będą miękkie, około 1 godziny. Wyrzucić liść laurowy i gałązkę tymianku.
Składniki, których będziesz potrzebować
Liście LauroweLiście Laurowe
BulionBulion
TymianekTymianek
5
Przenieś szyjkę i podroby na powierzchnię roboczą. Posiekaj tyle podrobów, aby zmierzyć 1 szklankę.
6
Wyjąć mięso z szyi i posiekać.
Składniki, których będziesz potrzebować
MięsoMięso
7
Mięso z karku i posiekane podroby połączyć w misce z bulionem z garnka. (Prosciutto masło i sos bazy mogą być wykonane 1 dzień wcześniej. Przykryć i schłodzić masło; doprowadzić do temperatury pokojowej przed użyciem. Schłodzić sos do ostygnięcia, przykryć i schłodzić.)
Składniki, których będziesz potrzebować
ProsciuttoProsciutto
MasłoMasło
BulionBulion
SOSSOS
BazaBaza
MięsoMięso
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
GarnekGarnek
1
Ustaw stojak w najniższej pozycji w piekarniku i rozgrzej do 163°. spłucz indyka wewnątrz i na zewnątrz; osusz. Zaczynając od końca szyi, przesuń rękę między skórę a piersią, udem i mięsem nóg, aby rozluźnić skórę. Odstawić 1/4 szklanki masła prosciutto do sosu.
Składniki, których będziesz potrzebować
ProsciuttoProsciutto
MasłoMasło
Cała TurcjaCała Turcja
SOSSOS
MięsoMięso
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
2
Rozprowadzić 1 szklankę masła prosciutto na mięsie indyka pod skórą.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mięso IndyczeMięso Indycze
ProsciuttoProsciutto
MasłoMasło
20 Do 25 Całych Liści Szpinaku20 Do 25 Całych Liści Szpinaku
3
Rozprowadzić 1 szklankę masła prosciutto Na Zewnątrz Turcji.
Składniki, których będziesz potrzebować
ProsciuttoProsciutto
MasłoMasło
20 Do 25 Całych Liści Szpinaku20 Do 25 Całych Liści Szpinaku
Cała TurcjaCała Turcja
4
Posypać indyka do środka i na zewnątrz solą i pieprzem; umieścić na stojaku ustawionym w dużej patelni do pieczenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I PieprzSól I Pieprz
Cała TurcjaCała Turcja
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Do PieczeniaPatelnia Do Pieczenia
5
Cebulę i kolejne 4 składniki ułożyć w głównej jamie indyka. Włóż końcówki skrzydeł pod; nogi zwiąż luźno.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cała TurcjaCała Turcja
CebulaCebula
6
Pieczony indyk uncovered 1 1/2 godziny. Namiot indyka z folią; dodaj 2 szklanki bulionu na patelnię. Pieczemy do momentu włożenia termometru w najgrubszą część uda 79°, od czasu do czasu zalewając patelniami i dodając więcej bulionu do patelni, o 2 godziny dłużej.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cała TurcjaCała Turcja
BulionBulion
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Termometr KuchennyTermometr Kuchenny
Folia AluminiowaFolia Aluminiowa
PatelniaPatelnia
7
Przenieść na talerz; namiot z folią.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Folia AluminiowaFolia Aluminiowa
8
Odstawić na 30 minut (temperatura wewnętrzna wzrośnie o 5 do 10 stopni).
9
Odcedzić soki z patelni do 8-filiżanki miarki; łyżka tłuszczu z góry.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
MiarkaMiarka
PatelniaPatelnia
10
Dodaj zarezerwowaną bazę sosu.
Składniki, których będziesz potrzebować
SOSSOS
BazaBaza
11
Dodać wystarczającą ilość bulionu z kurczaka do mieszaniny, aby zmierzyć 5 szklanek łącznie. Stopić reserved 1/4 szklanki masła prosciutto w ciężkim dużym garnku na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Rosół Z KurczakaRosół Z Kurczaka
ProsciuttoProsciutto
MasłoMasło
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
GarnekGarnek
12
Dodać mąkę; trzepaczka 1 minutę. Stopniowo dodawać mieszaninę soku, stale ubijając. Gotować, ubijając często, aż sos jest bardzo lekko zagęszczony, około 5 minut. Doprawić solą i pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I PieprzSól I Pieprz
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
SOSSOS
SokSok
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
PatelniaPatelnia
13
Podawać indyka z sosem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cała TurcjaCała Turcja
SOSSOS
TrudnośćEkspert
Gotowe W45 m.
Porcje12
Ocena Zdrowia58
Magazyn