Pieczony indyk z pomarańczami, liśćmi laurowymi, czerwoną cebulą i sosem z patelni

Nigdy nie można mieć zbyt wiele przepisów dania głównego, więc dać pieczonego indyka z pomarańczami, liśćmi laurowymi, czerwoną cebulą i sosem Pan spróbować. Na 2,64 zł za porcję, ten przepis okładki 36% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 10. Jedna porcja zawiera 722 kalorie, 94g białka, oraz 30 g tłuszczu. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. To będzie hit w Twoim Święto Dziękczynienia wydarzenie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Mieszanka liści laurowych, indyka, pomarańczy pępka i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Aby zużyć mąkę, możesz podążać za tym daniem głównym z Tarta jabłkowa z sosem karmelowym jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 72%. Ten wynik jest całkiem niezły. Podobne przepisy to Pieczony indyk z jabłkami, cebulą, smażonymi liśćmi szałwii i sosem jabłkowym, Pieczony indyk i sos z cebulą i szałwią, oraz Pieczony indyk z szałwią, cebulą i sosem Podrobowym.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 218°.
Spłucz indyka wewnątrz i na zewnątrz i osusz.
Posyp indyka do środka i na zewnątrz solą i pieprzem, następnie złóż skórę szyi pod ciało i zabezpiecz małym szaszłykiem. Stuff dużą jamę z pomarańczy, 1 cebula, i liście laurowe. Wiązać pałeczki perkusyjne wraz ze sznurkiem kuchennym i zabezpieczyć skrzydła do ciała małymi szaszłykami.
Umieścić indyka na stojaku ustawionym w dużej ognioodpornej patelni do pieczenia i piec w środku piekarnika 30 minut.
Podczas pieczenia indyka, wrzucić pozostałe 2 cebule z 2 łyżkami roztopionego masła.
Obniżyć temperaturę pieca do 177°.
Pędzel pozostałe 1/4 szklanki masła nad indykiem i pieczeń 30 minut więcej. Podsmaż indyka i rozrzuć wokół niego kliny z maślaną cebulą, a następnie piecz, piecz indyka co 30 minut (dodaj trochę wody do patelni, jeśli cebula będzie zbyt ciemna), aż natychmiastowy termometr odczytowy włożony do mięsistej części uda (nie dotykaj kości) zarejestruje 77°, 1 1/2 do 2 godzin więcej (całkowity czas pieczenia: 2 1/2 do 3 godzin).
Przełożyć indyka na talerz (nie czyścić patelni do pieczenia) i odstawić na 25 minut (temperatura wzrośnie do 180 ° F).
Przenieść soki z patelni z cebulą do miary szklanej 2-quart, następnie odtłuścić i rezerwy 1/4 szklanki tłuszczu.
Dodaj wystarczającą ilość wywaru z indyka do soków na patelni, aby uzyskać 4 1/2 szklanki. Ustaw patelnię do pieczenia na 2 palnikach, a następnie dodaj 1 szklankę mieszaniny zapasów i rozpal patelnię, gotując na umiarkowanie wysokim ogniu, mieszając i skrobając brązowe kawałki.
Dodaj pozostałą mieszaninę zapasów i doprowadzić do gotowania na wolnym ogniu.
Wywar przelać przez drobne sito z powrotem do szklanej miary i wyrzucić cebulę.
Utrzeć tłuszcz i mąkę w dużym, ciężkim rondlu i ugotować zasmażkę na umiarkowanie małym ogniu, ubijając, 3 minuty.
Dodaj mieszaninę gorącego wywaru w szybkim strumieniu, ubijając stale, aby zapobiec grudkom, a następnie gotuj na wolnym ogniu, ubijając od czasu do czasu, aż zgęstnieje, około 10 minut. Wymieszaj dodatkowe soki z indyka zgromadzone na talerzu i dopraw sosem solą i pieprzem.
Podawać indyka z sosem na boku.