Pieczony indyk z nadzieniem chlebowym i sosem Podrobowym

Pieczony indyk z nadzieniem chlebowym i sosem Podrobowym
Pieczony indyk z nadzieniem chleb Herbed i Podrobowym sosem może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Na 2,61 zł / porcja, ten przepis okładki 42% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 975 kalorii, 124g białka, oraz 42g tłuszczu. Ten przepis służy 8. Jest idealny do Święto Dziękczynienia. Mieszanka dekoracji: szałwia, rosół z kurczaka, woda i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Aby zużyć mąkę, możesz podążać za tym daniem głównym z Tarta jabłkowa z sosem karmelowym jako deser. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina. Z łyżeczką wynik 77%, to danie jest solidne. Spróbuj Klasyczny pieczony indyk z nadzieniem herbacianym i staromodnym sosem, Klasyczny pieczony sos z indyka i podrobów, oraz Klasyczny pieczony indyk z sosem Podrobowym dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Zrobić wywar z podrobu z indyka i nadzienie z pieczywa herbacianego.
Składniki, których będziesz potrzebować
FarszFarsz
Cała TurcjaCała Turcja
ChlebChleb
StadoStado
1
Rozgrzej piekarnik do 218°.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
2
Spłucz indyka wewnątrz i na zewnątrz i osusz. Doprawić solą i pieprzem wewnątrz i na zewnątrz. Luźno wypełnić jamę szyi farszem. Złóż skórę szyi pod ciałem i przymocuj małym szpikulcem. Luźno wypełnić jamę ciała farszem i związać pałeczki wraz z sznurkiem kuchennym.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I PieprzSól I Pieprz
Pałeczki Z KurczakaPałeczki Z Kurczaka
FarszFarsz
Cała TurcjaCała Turcja
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sznurek KuchennySznurek Kuchenny
SzaszłykiSzaszłyki
3
Pozostały farsz przełożyć do 3-litrowego, maślanego, płytkiego naczynia do pieczenia i schłodzić, przykryć. Bezpieczne skrzydła do ciała z małymi szaszłykami w razie potrzeby dla ładniejszego wyglądu.
Składniki, których będziesz potrzebować
FarszFarsz
Skrzydełka Z KurczakaSkrzydełka Z Kurczaka
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Do PieczeniaPatelnia Do Pieczenia
SzaszłykiSzaszłyki
4
Połóż indyka na stojaku ustawionym w ognioodpornej patelni do pieczenia. Pieczony indyk w środku piekarnika 30 minut. Roztopić 1/2 patyczka masła. Obniżyć temperaturę piekarnika do 163° i wlać roztopione masło do indyka. Pieczony indyk, fastrygowanie co 20 minut, przez 3 do 3 1/2 godziny więcej, lub do termometru włożonego w środku farszu w jamie ciała rejestruje165 (udo będzie około 180 ° F).
Składniki, których będziesz potrzebować
FarszFarsz
MasłoMasło
Cała TurcjaCała Turcja
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Do PieczeniaPatelnia Do Pieczenia
Termometr KuchennyTermometr Kuchenny
PiekarnikPiekarnik
5
Przełożyć indyka na podgrzewany talerz i przechowywać soki na patelni.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cała TurcjaCała Turcja
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
6
Usuń szaszłyki i odrzuć sznurek.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
SzaszłykiSzaszłyki
7
Przełożyć farsz z ubytków na naczynie do serwowania i ogrzać, przykryć.
Składniki, których będziesz potrzebować
FarszFarsz
8
Niech Turcja stać co najmniej 30 minut i do 4
Składniki, których będziesz potrzebować
Cała TurcjaCała Turcja
9
Zwiększyć temperaturę do 191°. wymieszać bulion z kurczaka i wodę i skropić niegotowanym farszem w naczyniu do pieczenia. Farsz z pozostałymi 2 łyżkami masła i piec w środku piekarnika 40 minut, gdy Indyk stoi; na wilgotny farsz, piec cały czas pod przykryciem; na mniej wilgotny farsz z lekko chrupiącym wierzchem, odkrywać po 10 minutach.
Składniki, których będziesz potrzebować
Rosół Z KurczakaRosół Z Kurczaka
FarszFarsz
MasłoMasło
Cała TurcjaCała Turcja
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Do PieczeniaPatelnia Do Pieczenia
PiekarnikPiekarnik
1
Odtłuszczone tłuszcze z soków z patelni i rezerwa 1/4 szklanki tłuszczu.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
2
Dodaj 1 szklankę podrobu do patelni do pieczenia i rozpalaj na umiarkowanie wysokim ogniu, skrobając brązowe kawałki.
Składniki, których będziesz potrzebować
StadoStado
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Do PieczeniaPatelnia Do Pieczenia
3
Dodaj do pozostałych 3 filiżanek zapasów i doprowadzić do gotowania na wolnym ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
StadoStado
4
Utrzeć tłuszcz i mąkę w dużym, ciężkim rondlu i ugotować zasmażkę na umiarkowanie małym ogniu, ubijając, 3 minuty.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
5
Dodaj gorący bulion do zasmażki w szybkim strumieniu, ubijając stale, aby zapobiec grudkom, i gotuj na wolnym ogniu, ubijając od czasu do czasu, aż zgęstnieje, około 10 minut. Wymieszać dodatkowe soki z talerza z indyka i doprawić sosem solą i pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I PieprzSól I Pieprz
Cała TurcjaCała Turcja
SOSSOS
StadoStado
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
1
Jeśli zdecydujesz się nie gotować farszu wewnątrz ptaka, pieczenie indyka zajmie mniej czasu, tylko około 2 do 3 godzin (udo powinno mieć temperaturę 77°).
Składniki, których będziesz potrzebować
FarszFarsz
Cała TurcjaCała Turcja
TrudnośćTwardy
Gotowe W1 h
Porcje8
Ocena Zdrowia42
Magazyn