Pieczony indyk z masłem tymiankowym i szalotką

Pieczony indyk z masłem tymiankowym i szalotką
Need a danie główne bezglutenowe? Pieczony indyk z masłem tymiankowym i szalotką może być znakomitym przepisem do wypróbowania. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 70g białka, 30 g tłuszczu, oraz w sumie 576 kalorii. Ten przepis służy 14 i kosztuje $1.5 za porcję. Niewiele osób robiło ten przepis, a 1 powiedziałoby, że trafił w sedno. Jeśli masz masło, sos last minute, sól i pieprz, i kilka innych składników na rękę, można to zrobić. Jest idealny do Święto Dziękczynienia. Przynosi wam to moje przepisy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Z łyżeczką wynik 69%, to danie jest dobre. Podobne przepisy to Pieczony indyk z masłem Szalotkowym i sosem tymiankowym, Pieczony kurczak z jabłkami, tymiankiem i szalotką, oraz Pieczony indyk z pekanem, kiełbasą i kasztanowym farszem i pieczoną szalotką.

Instrukcje

1
Jeśli kupisz zamrożonego ptaka, pamiętaj, aby pozostawić co najmniej 3 dni na rozmrożenie go w lodówce.
2
Usuń podroby i szyję z indyka; w razie potrzeby rezerwy na robienie domowego bulionu. Spłukać indyka zimną wodą; osuszyć.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane
Goya Sazon Z Kolendrą I AnnattoGoya Sazon Z Kolendrą I Annatto
Ryż CANILLA® Extra Long GrainRyż CANILLA® Extra Long Grain
3
Posypać solą i pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Plasterki Sera Muenster, Przekrojone Na Pół4 Plasterki Sera Muenster, Przekrojone Na Pół
4
Umieść indyka, pierś do góry, na natłuszczonej patelni brojlerów.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Mieszanka Przypraw Do Steków Lub Sól I świeżo Zmielony Czarny PieprzMieszanka Przypraw Do Steków Lub Sól I świeżo Zmielony Czarny Pieprz
5
Połącz zmiękczone masło i 2 łyżki posiekanego tymianku, dobrze mieszając. Używając palców, ostrożnie rozluźnij skórę z indyka w okolicy szyi, pracując aż do obszaru piersi i uda.
Składniki, których będziesz potrzebować
Poszarpany, Ugotowany Indyk (lub Kurczak)Poszarpany, Ugotowany Indyk (lub Kurczak)
4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane
1/2 Główki Kapusty Włoskiej Drobno Pokrojonej1/2 Główki Kapusty Włoskiej Drobno Pokrojonej
6
Rozprowadzić 1/4 szklanki mieszanki masła pod skórą.
Składniki, których będziesz potrzebować
Poszarpany, Ugotowany Indyk (lub Kurczak)Poszarpany, Ugotowany Indyk (lub Kurczak)
Różne Krakersy Lub Chipsy PitaRóżne Krakersy Lub Chipsy Pita
7
Wiązać nogi razem z ciężkim sznurkiem, lub zakładać je pod klapą skóry. Podnieś końcówki skrzydeł do góry i do tyłu, i schowaj pod ptakiem. Obficie natrzeć solą i pieprzem indyka. Namiot Indyk luźno z folią aluminiową; pieczemy w temperaturze 325 przez 1 godzinę.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Plasterki Sera Muenster, Przekrojone Na Pół4 Plasterki Sera Muenster, Przekrojone Na Pół
4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane
2 3/4 Uncji (75 Gramów) Złotych Rodzynek2 3/4 Uncji (75 Gramów) Złotych Rodzynek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 łyżeczka Soku Cytrynowego GOYA®1 łyżeczka Soku Cytrynowego GOYA®
8
Pozostałe masło tymiankowe roztopić w małym rondlu na małym ogniu; odstawić do fastrygowania.
Składniki, których będziesz potrzebować
Poszarpany, Ugotowany Indyk (lub Kurczak)Poszarpany, Ugotowany Indyk (lub Kurczak)
1/2 Główki Kapusty Włoskiej Drobno Pokrojonej1/2 Główki Kapusty Włoskiej Drobno Pokrojonej
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
5 Bezkostnych I Bezskórnych Udek Kurczaka, Pokrojonych Na Kawałki Wielkości Kęsa5 Bezkostnych I Bezskórnych Udek Kurczaka, Pokrojonych Na Kawałki Wielkości Kęsa
9
Szalotki obrać i umieścić w misce, skropić oliwą z oliwek i obficie posypać solą i pieprzem. Odstawić.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Plasterki Sera Muenster, Przekrojone Na Pół4 Plasterki Sera Muenster, Przekrojone Na Pół
Steki Z Nowojorskiego StripsuSteki Z Nowojorskiego Stripsu
2 Do 3 Szklanek Wytrawnego Czerwonego Wina2 Do 3 Szklanek Wytrawnego Czerwonego Wina
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Takie Jak Superwilgotna Czekolada Betty Crocker, Pieczona Zgodnie Z Instrukcją Na OpakowaniuTakie Jak Superwilgotna Czekolada Betty Crocker, Pieczona Zgodnie Z Instrukcją Na Opakowaniu
10
Indyka; zalać kilkoma łyżkami roztopionego masła tymiankowego. Pieczeń 1 godzinę, fastrygowanie od czasu do czasu z mieszaniny masła. Po drugiej godzinie pieczenia, rozsypać szalotki na patelni wokół Turcji; baste indyka. Piecz jeszcze 1 godzinę lub do czasu, aż termometr do mięsa włożony do mięsistej części uda zarejestruje 180, fastrygując indyka i szalotki co 15 minut mieszanką masła i kapieli z patelni.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Do 3 Szklanek Wytrawnego Czerwonego Wina2 Do 3 Szklanek Wytrawnego Czerwonego Wina
Poszarpany, Ugotowany Indyk (lub Kurczak)Poszarpany, Ugotowany Indyk (lub Kurczak)
4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane
1/2 Główki Kapusty Włoskiej Drobno Pokrojonej1/2 Główki Kapusty Włoskiej Drobno Pokrojonej
Woda, Aby UmożliwićWoda, Aby Umożliwić
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ostry Sos Z Oleju SezamowegoOstry Sos Z Oleju Sezamowego
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
11
Gdy indyk jest gotowy, ostrożnie przenieść go na półmisku; szalotki zorganizować wokół Turcji. Przykryj folią i pozostaw indyka na 15 minut przed wyrzeźbieniem. Rezerwować kapiele na patelni na sos Last Minute. Przygotuj sos.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Do 3 Szklanek Wytrawnego Czerwonego Wina2 Do 3 Szklanek Wytrawnego Czerwonego Wina
4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane
6 Dużych Ząbków Czosnku, Pokrojonych W Cienkie Plasterki6 Dużych Ząbków Czosnku, Pokrojonych W Cienkie Plasterki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 łyżeczka Soku Cytrynowego GOYA®1 łyżeczka Soku Cytrynowego GOYA®
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
12
Udekorować półmisek tuż przed podaniem, w razie potrzeby.
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje14
Ocena Zdrowia26
Magazyn