Pieczony indyk z masłem szałwiowym

Pieczony w piecu Indyk z masłem szałwiowym jest bezglutenowe przepis z 12 porcjami. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 71g białka, 52g tłuszczu, oraz w sumie 765 kalorii. Na 1,67 zł za porcję, ten przepis okładki 32% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Idź do sklepu i odebrać oliwę z oliwek, masło, sól i pieprz, i kilka innych rzeczy, aby go dzisiaj. Aby zużyć mąkę kukurydzianą, możesz podążać za tym daniem głównym z Placek Z Mąki Kukurydzianej jako deser. Jest dostarczany przez Foodnetwork. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowali ten przepis. Święto Dziękczynienia będzie jeszcze bardziej wyjątkowy z tym przepisem. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 3 godziny i 10 minut. Działa dobrze jako danie główne w rozsądnej cenie. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 64%, co jest solidne. Spróbuj Pieczony indyk natarty z prażonym Jalapeno, świeżą szałwią i masłem pomarańczowym, Łatwy pieczony indyk z masłem szałwiowym, oraz Klon-pieczony indyk z masłem szałwiowym dla podobnych receptur.
Instrukcje
Zobacz jak zrobić ten przepis.
Rozgrzej piekarnik do 375 stopni F i usuń górny stojak piekarnika.
Dokładnie spłucz ptaka do środka i na zewnątrz zimną wodą i osusz papierowymi ręcznikami.
Jamę i skórę obficie posypać solą i pieprzem. Wypchaj wnękę farszem i w razie potrzeby udźwignij nogi. Przykryć indyka oliwą z oliwek i dobrze doprawić solą i pieprzem. Wciśnij masło szałwiowe pod skórę indyka, uważając, aby nie przebić skóry.
Umieścić indyka na stojaku w dużej patelni do pieczenia, i do piekarnika. Kontynuuj gotowanie, aż termometr instant-read włożony do mięsistej części uda zarejestruje 170 stopni F. soki udowe będą czyste po ukłuciu nożem, łącznie około 3 godzin (15 minut na Funt). Jeśli nogi lub pierś zbyt szybko brązowieją podczas pieczenia, przykryj je folią.
Połącz wszystkie składniki.
Roztopić masło na średniej patelni na średnim ogniu.
Dodać cebulę i gotować, mieszając, przez około 10 protokół, lub do miękkości i karmelizowane.
Dodać szałwię i zeskrobać do dużej miski.
Dodać kawałki chleba kukurydzianego, dobrze doprawić solą i pieprzem, i dać mu dobry rzut, aż będzie dobrze połączone. W osobnej misce ubijamy jajko, śmietanę i bulion, a następnie zalewamy chleb kukurydziany. Wymieszać farsz i wypchnąć jamę indyka. Można również łyżkę do maślanego naczynia do pieczenia i umieścić go w piekarniku wraz z indykiem.
Piec na gorąco i chrupiące na wierzchu, o 30 protokół.