Pieczony indyk z kremowym sosem Herbed może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis służy 8. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 107g białka, 35 g tłuszczu, oraz w sumie 800 kalorii. Na 2,67 zł za porcję, ten przepis Pokrowce 40% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 3 godziny. Jeśli masz indyka, cytrynę, czosnek i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby wykorzystać wytrawne sherry, można przejść do tego dania głównego z Budyń Chlebowo-masłowy jako deser. To będzie hit w Twoim Święto Dziękczynienia wydarzenie. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 73%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Klasyczny pieczony indyk z nadzieniem herbacianym i staromodnym sosem, Pieczony indyk z nadzieniem chlebowym i sosem Podrobowym, oraz Herbed Turkey Gravy dla podobnych receptur.
Instrukcje
1
Rozgrzej piekarnik do 232° i ułóż stojak w dolnej trzeciej.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Piekarnik
2
Wyjąć podroby z indyka i szyję, następnie wypłukać jamę i osuszyć papierem towels.In mała miska, wymieszać masło i zioła, aż dobrze połączone. Doprawić koszerną solą i świeżo zmielonym pieprzem. Rozluźnij skórę na piersi indyka i równomiernie rozprowadź pod nią masło. Doprawiamy jamę indyka solą i pieprzem, do środka wkładamy cebulę, seler, cytrynę i czosnek.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I Pieprz
Pieprz Czarny Mielony
Sól Koszerna
Masło
Seler
Czosnek
Cała Turcja
Zioła
Cytryna
Cebula
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ręczniki Papierowe
Cukierki Peachie-o
3
Indyka ułożyć na stojaku na dużej patelni i wstawić do piekarnika. Piecz indyka przez 30 minut, a następnie obniż temperaturę do 177°. ptak Baste z kapiącymi patelniami co 45 minut. Kontynuuj pieczenie, aż temperatura wewnętrzna uda osiągnie155. przykryj folią aluminiową, jeśli Indyk stanie się zbyt brązowy.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cała Turcja
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Folia Aluminiowa
Patelnia Do Pieczenia
Piekarnik
4
Wyjmij indyka z piekarnika i pozostaw go odkrytym co najmniej 30 minut przed wyrzeźbieniem.Do sosu: podczas gdy Indyk odpoczywa, przygotować sos. Blond zasmażkę, topiąc masło w średnim rondlu na średnim ogniu. Natychmiast dodaj mąkę i ubijaj nieprzerwanie, aż dobrze się połączą. Gotować, aż mąka straci swój surowy smak i zmieni kolor na złoty, o 3 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Masło
Cała Turcja
Mąka Uniwersalna
SOS
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z Sosem
Trzepaczka
Piekarnik
5
Ubić bulion z kurczaka, aż mieszanina będzie gładka. Doprowadzić do gotowania na wolnym ogniu, a następnie zmniejszyć temperaturę do niskiego ciepła.
Składniki, których będziesz potrzebować
Rosół Z Kurczaka
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Trzepaczka
6
Przełożyć indyka na talerz i wylać nadmiar tłuszczu z patelni, rezerwując 1 łyżkę stołową na patelni.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cała Turcja
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Do Pieczenia
7
Umieść patelnię na płycie kuchennej na średnim ogniu. Gdy soki na patelni są gorące, dodaj zioła i smaż około 2 minut. Deglaze patelni z sherry i zeskrobać rumiane kawałki z płaską łopatką.Zwiększyć ciepło mieszaniny roux do medium i gotować na wolnym ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Marynowana Skórka Arbuza, 1 Słoiczek
Zioła
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Piec
Szpatułka
Patelnia
8
Dodać mieszaninę sherry i ubić do połączenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Marynowana Skórka Arbuza, 1 Słoiczek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Trzepaczka
9
Ubij w gęstej śmietanie i gotuj na wolnym ogniu, aby lekko zgęstnieć, około 3 do 5 minut. Doprawić solą i pieprzem.Uwaga: w przypadku drobiu zmierz temperaturę wewnątrz uda i upewnij się, że termometr nie dotyka kości.Parowanie napojów: Amity Gamay Noir, Oregon. Gamay, winogrono Beaujolais, tworzy piękne, lekkie, dziarskie czerwone wino, które jest mocne z kwasowością. Ta wersja z Oregonu ma to wszystko, ale oferuje większą złożoność i smak niż większość. Nie przyćmi indyka, ale posłuży jako przyjemna i orzeźwiająca folia.