Pieczony indyk z dzikim ryżem, kiełbasą i farszem jabłkowym

Pieczony indyk z dzikim ryżem, kiełbasą i farszem jabłkowym
Pieczony indyk z dzikim ryżem, kiełbasą i farszem jabłkowym wymaga ok. 4 godziny i 15 minut od początku do końca. Na 2,27 zł za porcję, dostajesz danie główne, które serwuje 8. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy przepis ma 716 kalorii, 79g białka, oraz 34g tłuszczu na porcję. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Święto Dziękczynienia będzie jeszcze bardziej wyjątkowy z tym przepisem. Udaj się do sklepu i odbierz ryż, masło, mielony Maczuga i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby wykorzystać maczugę gruntową, możesz podążać za tym daniem głównym z Ciasteczka Imbirowe jako deser. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Ogólnie ten przepis zarabia dobry spoonacular wynik 75%. Podobne przepisy to Farsz z dzikiego ryżu z jabłkiem i kiełbasą, Indyk z dzikim ryżem i farszem wiśniowym, oraz Pieczony indyk z pekanem, kiełbasą i kasztanowym farszem i pieczoną szalotką.

Instrukcje

1
Połączyć dziki ryż, wodę i 1/2 łyżeczki soli w średnim rondlu i doprowadzić do wrzenia. Zmniejszyć ogień do niskiej, przykryć, i gotować na wolnym ogniu, aż ryż jest miękka i po prostu pęknięcie, o 30 protokół. (Czasy mogą bardzo zależeć od marki używanego ryżu.)
Składniki, których będziesz potrzebować
Dziki Ryż, Dokładnie WypłukanyDziki Ryż, Dokładnie Wypłukany
1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego
Groszek Goya®Groszek Goya®
1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Biały Jęczmień PerłowyBiały Jęczmień Perłowy
2
Odcedzić i odstawić.
3
Wyreguluj stojak piekarnika do najniższej pozycji i usuń inne stojaki. Rozgrzać do 325 stopni F.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Żółty Cukier I Różne PosypkiŻółty Cukier I Różne Posypki
4
Roztopić masło na dużej patelni na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Barwniki Spożywcze I Kolorowy Cukier (opcjonalnie)Barwniki Spożywcze I Kolorowy Cukier (opcjonalnie)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
5
Dodać cebulę, jabłko, seler, czosnek, tymianek, mace, Pozostałe 1 łyżeczka soli i pieprzu, do smaku. Gotować, aż warzywa zmiękną, o 5 protokół. Wymieszaj kiełbasę, rozbijając ją drewnianą łyżką i gotuj, aż straci większość swojego różowego koloru, ale nie tak bardzo, że jest sucha, o 5 minut więcej. Wymieszać z gotowanym dzikim ryżem, pekanami i pietruszką do mieszanki warzywnej. (Można to zrobić dzień wcześniej.)
Składniki, których będziesz potrzebować
Gotowany Dziki RyżGotowany Dziki Ryż
4 Plasterki Sera Muenster, Przekrojone Na Pół4 Plasterki Sera Muenster, Przekrojone Na Pół
żółte Tortille Kukurydziane (15 Cm), Podgrzaneżółte Tortille Kukurydziane (15 Cm), Podgrzane
1/4 Szklanki Tłuszczu Wieprzowego1/4 Szklanki Tłuszczu Wieprzowego
6 Szklanek Niesmacznych Kostek Farszu Lub Suchego Chleba Pokrojonego W Kostkę6 Szklanek Niesmacznych Kostek Farszu Lub Suchego Chleba Pokrojonego W Kostkę
średniej Wielkości świeże Pomidory (około , Obrane I Pokrojone Na Szóstki)średniej Wielkości świeże Pomidory (około , Obrane I Pokrojone Na Szóstki)
Czosnek Goya®Czosnek Goya®
16 Miniaturowych Wafli Waniliowych16 Miniaturowych Wafli Waniliowych
Kwadraty Każdy) Biała Cukrowa Powłoka, Grubo PosiekanaKwadraty Każdy) Biała Cukrowa Powłoka, Grubo Posiekana
1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane
1/2 Główki Kapusty Włoskiej Drobno Pokrojonej1/2 Główki Kapusty Włoskiej Drobno Pokrojonej
Kwiat MuszkatołowyKwiat Muszkatołowy
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Szklanka Grubo Zmielonych Orzechów Włoskich1 Szklanka Grubo Zmielonych Orzechów Włoskich
1
Usunąć części indyka z jamy szyi i piersi i zarezerwować dla innych zastosowań, w razie potrzeby. Suchy ptak dobrze z ręcznikami papierowymi, wewnątrz i na zewnątrz. Masło roztopić razem z przyprawą do drobiu. Sól i pieprz wewnątrz ptasiej jamy. Luźno dodać farsz do jamy i ustawić ptaka na stojaku w patelni do pieczenia, pierś do góry i obficie posmarować przyprawionym masłem, a następnie doprawić solą i pieprzem. Namiot na wierzch ptaka z folią.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Pojemnik (7 Uncji) Posiekanej Cebuli1 Pojemnik (7 Uncji) Posiekanej Cebuli
4 Plasterki Sera Muenster, Przekrojone Na Pół4 Plasterki Sera Muenster, Przekrojone Na Pół
Przetworzony Ser Amerykański Pokrojony W PaskiPrzetworzony Ser Amerykański Pokrojony W Paski
Barwniki Spożywcze I Kolorowy Cukier (opcjonalnie)Barwniki Spożywcze I Kolorowy Cukier (opcjonalnie)
4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Bulion Z Kurczaka W Proszku Goya®Bulion Z Kurczaka W Proszku Goya®
Kapusta Fioletowa, Drobno PokrojonaKapusta Fioletowa, Drobno Pokrojona
1 łyżeczka Soku Cytrynowego GOYA®1 łyżeczka Soku Cytrynowego GOYA®
2
Piecz indyka przez około 2 godziny bez przeszkód.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane
3
Zdjąć i wyrzucić folię. Podlać pozostałym masłem. Zwiększyć temperaturę piekarnika do 425 stopni F i kontynuować pieczenie, aż natychmiastowy odczyt termometru rejestruje 165 stopni F Po włożeniu do najgrubszej części uda, o 20 do 25 minut więcej.
Składniki, których będziesz potrzebować
Barwniki Spożywcze I Kolorowy Cukier (opcjonalnie)Barwniki Spożywcze I Kolorowy Cukier (opcjonalnie)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ostry Sos Z Oleju SezamowegoOstry Sos Z Oleju Sezamowego
1 łyżeczka Soku Cytrynowego GOYA®1 łyżeczka Soku Cytrynowego GOYA®
Żółty Cukier I Różne PosypkiŻółty Cukier I Różne Posypki
4
Wyjąć indyka z piekarnika i przykryć folią na 15 minut przed wyrzeźbieniem.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 łyżeczka Soku Cytrynowego GOYA®1 łyżeczka Soku Cytrynowego GOYA®
Żółty Cukier I Różne PosypkiŻółty Cukier I Różne Posypki
TrudnośćEkspert
Gotowe W4 hrs, 15 m.
Porcje8
Ocena Zdrowia51
Magazyn