Pieczony indyk z dzikim ryżem, kiełbasą i farszem jabłkowym
Pieczony indyk z dzikim ryżem, kiełbasą i farszem jabłkowym wymaga ok. 4 godziny i 15 minut od początku do końca. Na 2,27 zł za porcję, dostajesz danie główne, które serwuje 8. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy przepis ma 716 kalorii, 79g białka, oraz 34g tłuszczu na porcję. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Święto Dziękczynienia będzie jeszcze bardziej wyjątkowy z tym przepisem. Udaj się do sklepu i odbierz ryż, masło, mielony Maczuga i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby wykorzystać maczugę gruntową, możesz podążać za tym daniem głównym z Ciasteczka Imbirowe jako deser. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Ogólnie ten przepis zarabia dobry spoonacular wynik 75%. Podobne przepisy to Farsz z dzikiego ryżu z jabłkiem i kiełbasą, Indyk z dzikim ryżem i farszem wiśniowym, oraz Pieczony indyk z pekanem, kiełbasą i kasztanowym farszem i pieczoną szalotką.
Instrukcje
1
Połączyć dziki ryż, wodę i 1/2 łyżeczki soli w średnim rondlu i doprowadzić do wrzenia. Zmniejszyć ogień do niskiej, przykryć, i gotować na wolnym ogniu, aż ryż jest miękka i po prostu pęknięcie, o 30 protokół. (Czasy mogą bardzo zależeć od marki używanego ryżu.)
Składniki, których będziesz potrzebować
Dziki Ryż, Dokładnie Wypłukany
świeżo Starty Parmezan, Plus Skórka (opcjonalnie)
Sól Selerowa, Sól Cebulowa, Przyprawa Do Drobiu, Czosnek W Proszku, Papryka I Pieprz
Pokrojony W Kostkę Chleb Czerstwy (kostki 1/2 Cala), Bez Skórek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
20 świeżych Truskawek Bez Szypułek
2
Odcedzić i odstawić.
3
Wyreguluj stojak piekarnika do najniższej pozycji i usuń inne stojaki. Rozgrzać do 325 stopni F.
Dodać cebulę, jabłko, seler, czosnek, tymianek, mace, Pozostałe 1 łyżeczka soli i pieprzu, do smaku. Gotować, aż warzywa zmiękną, o 5 protokół. Wymieszaj kiełbasę, rozbijając ją drewnianą łyżką i gotuj, aż straci większość swojego różowego koloru, ale nie tak bardzo, że jest sucha, o 5 minut więcej. Wymieszać z gotowanym dzikim ryżem, pekanami i pietruszką do mieszanki warzywnej. (Można to zrobić dzień wcześniej.)
Składniki, których będziesz potrzebować
Gotowany Dziki Ryż
Papryczki Peperoncini Do Dekoracji
1 Cały Pieczony Kurczak Kupiony W Sklepie (około 2 Funtów)
1/4 Szklanki Tłuszczu Wieprzowego
Ser Zarella Częściowo Odtłuszczony Starty
średniej Wielkości świeże Pomidory (około , Obrane I Pokrojone Na Szóstki)
1 łyżeczka Ostrej Papryki, Jeśli To Możliwe Wędzonej
Uncje Serka śmietankowego, Temperatura Pokojowa (ok
1
Usunąć części indyka z jamy szyi i piersi i zarezerwować dla innych zastosowań, w razie potrzeby. Suchy ptak dobrze z ręcznikami papierowymi, wewnątrz i na zewnątrz. Masło roztopić razem z przyprawą do drobiu. Sól i pieprz wewnątrz ptasiej jamy. Luźno dodać farsz do jamy i ustawić ptaka na stojaku w patelni do pieczenia, pierś do góry i obficie posmarować przyprawionym masłem, a następnie doprawić solą i pieprzem. Namiot na wierzch ptaka z folią.
4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Tortille Mączne (10 Cali), Pokrojone Na ćwiartki
Kapusta Fioletowa, Drobno Pokrojona
Smażone Krewetki
2
Piecz indyka przez około 2 godziny bez przeszkód.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane
3
Zdjąć i wyrzucić folię. Podlać pozostałym masłem. Zwiększyć temperaturę piekarnika do 425 stopni F i kontynuować pieczenie, aż natychmiastowy odczyt termometru rejestruje 165 stopni F Po włożeniu do najgrubszej części uda, o 20 do 25 minut więcej.