Pieczony indyk w torbie
Pieczony indyk w torbie może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis służy 18. Jedna porcja zawiera 346 kalorii, 29g białka, oraz 11g tłuszczu. Na 1,31 zł za porcję, ten przepis okładki 18% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis z cookstr.com ma 1 fanów. Mieszanka indyka, cebuli, winogron i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Aby wykorzystać mąkę uniwersalną, możesz podążać za tym daniem głównym z Cynamon cukier soda chleb jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 4 godziny. Jest idealny do Święto Dziękczynienia. Z łyżeczką wynik 48%, to danie jest całkiem dobre. Spróbuj Pieczony indyk z pekanem, kiełbasą i kasztanowym farszem i pieczoną szalotką, Prosty pieczony indyk z bogatym sosem indyczym, oraz Pieczony Indyk Pho dla podobnych receptur.
Instrukcje
Umieść stojak na środku piekarnika i rozgrzej piekarnik do 177°.
Mąkę umieścić w piekarniku-torbie do gotowania i wstrząsnąć.
Umieść torbę piekarnika w dużej patelni do pieczenia, która ma co najmniej 2 cale głębokości.
Wyjąć podroby i szyję z indyka i odstawić do innego użycia lub wyrzucić. Spłucz indyka pod zimną bieżącą wodą i osusz papierowymi ręcznikami.
W jamie indyka umieścić cebulę, cytrynę, tymianek lub pietruszkę, sól i pieprz.
Na Zewnątrz indyka posmarować roztopionym masłem i posypać solą.
Umieść indyka w torbie piekarnika i zbierz go luźno wokół indyka, umożliwiając cyrkulację ciepła. Zabezpiecz torbę nylonowym krawatem.
Wytnij cztery lub pięć 1-calowych szczelin w górnej części torby, aby para mogła uciec. Włóż końce torby do patelni do pieczenia.
Piecz indyka, aż natychmiastowy odczyt mięsa termometr umieszczony w najgrubszej części wewnętrznej uda rejestruje 82°, 2 do 3 godzin. (Jeśli nadziewasz indyka, musisz dodać kolejne 30 minut czasu gotowania.)
Wyjmij patelnię z piekarnika i umieść ją na płycie kuchennej.
Pozostaw indyka w torbie na około 15 minut. Ostrożnie wyjąć indyka z worka i przenieść go na talerz, aby odpocząć na około 30 minut przed wyrzeźbieniem. Delikatnie przykryj indyka folią aluminiową, aby utrzymać ciepło podczas odpoczynku.
Przed podaniem udekoruj indyka ziołami i winogronami.
Typ_27_data.init_step_by_step_images = 0;