Pieczony indyk nadziewany sosem z orzechów laskowych

Pieczony indyk nadziewany sosem z orzechów laskowych
Nigdy nie można mieć zbyt wiele przepisy przystawki, więc dać pieczony indyk nadziewane z orzechami laskowymi Dressing spróbować. Ten przepis służy 12 i kosztuje $3.65 za porcję. Jedna porcja zawiera 1625 kalorii, 130g białka, oraz 86 g tłuszczu. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Udaj się do sklepu i odbierz ziarna pieprzu, wodę, indyka i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. To będzie hit w Twoim Święto Dziękczynienia wydarzenie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 6 godzin i 53 minuty. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 72%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Słodka kiełbasa, szałwia i nadziewana orzechami laskowymi pierś z indyka, Sałatka Z Pieczonych Buraków I Orzechów Laskowych Z Miodowym Sosem Balsamicznym, oraz Polędwiczki z indyka pieczone w ziołach z dressingiem Mango, limonką i imbirem oraz prażonymi słodkimi ziemniakami dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Usunąć podroby i szyję.
2
Połącz ciemnobrązowy cukier i sól koszerną w plastikowym pojemniku.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ciemnobrązowy CukierCiemnobrązowy Cukier
Sól KoszernaSól Koszerna
3
Dodaj 4 szklanki gorącej wody do pojemnika; mieszaj, aż cukier i sól rozpuszczą się.
Składniki, których będziesz potrzebować
CukierCukier
WodaWoda
SólSól
4
Dodać kostki lodu, pieprz i tymianek; umieścić indyka w solance.
Składniki, których będziesz potrzebować
PieprzPieprz
Kostki LoduKostki Lodu
Cała TurcjaCała Turcja
SolankaSolanka
TymianekTymianek
5
Dodać zimną wodę do przykrycia (ok.). W razie potrzeby odcedzić indyka za pomocą żeliwnej pokrywki. Przykryć i schłodzić 48 godzin.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cała TurcjaCała Turcja
WodaWoda
6
Przygotuj dressing: Rozgrzej piekarnik do 35
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
7
Piec orzechy laskowe w jednej warstwie w płytkiej patelni 8 do 10 minut lub do tosty i pachnące, mieszając w połowie.
Składniki, których będziesz potrzebować
Orzechy LaskoweOrzechy Laskowe
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
PatelniaPatelnia
8
Roztopić masło w dużym holenderskim piecu na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
MasłoMasło
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Piec HolenderskiPiec Holenderski
9
Dodaj cebulę i seler, i podsmażyć 10 do 12 minut lub do miękkości.
Składniki, których będziesz potrzebować
SelerSeler
CebulaCebula
10
Dodać kostki chleba i orzechy laskowe; wymieszać do obtarcia. Doprawić solą i pieprzem do smaku.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I PieprzSól I Pieprz
Kostki ChlebaKostki Chleba
Orzechy LaskoweOrzechy Laskowe
11
Ostudzić całkowicie (około 1 godziny).
12
Wyjąć indyka z solanki; wyrzucić solankę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cała TurcjaCała Turcja
SolankaSolanka
13
Umieść indyka, od strony piersi w dół, na powierzchni roboczej i łyżką 4 do 5 filiżanek dressing do jamy szyi, mocno naciskając. Wymień skórę nad jamą szyi i zabezpiecz za pomocą drewnianych kostek. Odwróć indyka i łyżkę pozostałego opatrunku do jamy ciała. Wiązać końce nóg razem ze sznurkiem; podwijać końcówki skrzydeł. Osuszyć indyka ręcznikami papierowymi.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cała TurcjaCała Turcja
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ręczniki PapieroweRęczniki Papierowe
14
Pędzel indyka z 3 łyżkami. oliwa z oliwek; posypać 1 łyżką. sól i 2 łyżeczki. pepper.
Składniki, których będziesz potrzebować
Oliwa Z OliwekOliwa Z Oliwek
PieprzPieprz
Cała TurcjaCała Turcja
SólSól
15
Umieścić indyka od strony piersi w dół, na stojaku w dużej patelni do pieczenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cała TurcjaCała Turcja
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Do PieczeniaPatelnia Do Pieczenia
16
Wlać 2 szklanki wody na patelnię.
Składniki, których będziesz potrzebować
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
17
Piec w temperaturze 350 przez 2 do 2 1/2 godziny. Odwróć indyka, pierś do góry.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cała TurcjaCała Turcja
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
18
Piec 2 do 2 1/2 godziny lub do termometru mięsa włożonego do uda rejestry 180 i środek opatrunku rejestry 165, ekranowanie folią aluminiową podczas ostatniej godziny pieczenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
MięsoMięso
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Termometr KuchennyTermometr Kuchenny
Folia AluminiowaFolia Aluminiowa
PiekarnikPiekarnik
19
Odstawić indyka na 20 minut przed wyrzeźbieniem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cała TurcjaCała Turcja
20
* Można zastąpić mrożonego całego indyka, rozmrożonego.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cała TurcjaCała Turcja
21
Uwaga: w zależności od wielkości jamy indyka, możesz mieć resztki opatrunku. Wymieszać 1/2 do 1 szklanki bulionu z kurczaka w pozostałym dressingu i umieścić w lekko nasmarowanym naczyniu do pieczenia 11 x 7 cali.
Składniki, których będziesz potrzebować
Rosół Z KurczakaRosół Z Kurczaka
Cała TurcjaCała Turcja
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Do PieczeniaPatelnia Do Pieczenia
22
Piec w temperaturze 350 przez 25 do 30 minut lub do całkowitego ogrzania.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik

Składniki

596 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkipieprz czarnypieprz czarny4Średnia żółta cebula, posiekanaróżne kostki chleba jednodniowego (np. pumpernikiel, zakwas, Biel rustykalna, pszenica; ok. 3 bochenki)różne kostki chleba jednodniowego (np. pumpernikiel, zakwas, Biel rustykalna, pszenica; ok. 3 bochenki)7106 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkimocno zapakowany ciemnobrązowy cukiermocno zapakowany ciemnobrązowy cukier3556 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterki2 oliwki nadziewane pimiento2 oliwki nadziewane pimiento8sklasyfikowany trener motywacyjny 200-prądowyżeberka selera posiekaneżeberka selera posiekane18ćwiartkipojemnik plastikowy bezpieczny dla żywnościpojemnik plastikowy bezpieczny dla żywności28Orzechy dowolne (posiekane)pakiet świeży tymianekpakiet świeży tymianek12Rabarbar, posiekany, świeży lub mrożonySos orzechowySos orzechowy3556 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkigrubo posiekane orzechy laskowe lub orzechy pekangrubo posiekane orzechy laskowe lub orzechy pekan9466 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkiŻelatyna marki Jell-o o smaku truskawkowymŻelatyna marki Jell-o o smaku truskawkowym2376 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkiRude ziemniaki, około 6 uncji każdyRude ziemniaki, około 6 uncji każdy1pokroić na ½-calowe kawałki (używam cienkiego kotleta schabowego lub skrawków wieprzowych)Rude ziemniaki, około 6 uncji każdyRude ziemniaki, około 6 uncji każdy3(zima)2 funty mieszanych odmian świeżych grzybów2 funty mieszanych odmian świeżych grzybów2(może być lub przeglądać)8 (U-12) krewetek8 (U-12) krewetek12Rabarbar, posiekany, świeży lub mrożonySól i pieprz do smakuSól i pieprz do smaku12Rabarbar, posiekany, świeży lub mrożonyKitchen stringKitchen string12Rabarbar, posiekany, świeży lub mrożonyTurcjaTurcja4736 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterki1 łyżeczka wędzonej soli hikorowej1 łyżeczka wędzonej soli hikorowej9466 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkigorąca wodagorąca woda6ćwiartkizimna wodazimna woda8kilogramyIndyk cały świeżyIndyk cały świeży2średnie rozmiarycebula żółta, posiekanacebula żółta, posiekana12Rabarbar, posiekany, świeży lub mrożonyDrewniane kilofyDrewniane kilofy
TrudnośćEkspert
Gotowe W6 hrs, 53 m.
Porcje12
Ocena Zdrowia58
Magazyn