Pieczony dorsz z oliwkami i limonkami
Pieczony dorsz z oliwkami i limonkami to jaskiniowiec, bezglutenowy, bezmleczny i pierwotny danie główne. Ten przepis służy 4. Na 3,43 zł za porcję, ten przepis okładki 16% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 31g białka, 16G tłuszczu, oraz w sumie 282 kalorie. Ten przepis od Foodnetwork ma 1 fanów. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 25 minut. Udaj się do sklepu i odebrać limonkę, oliwki kalamatan, sól i pieprz, i kilka innych rzeczy, aby to dzisiaj. Aby wykorzystać kliny wapienne, można śledzić to danie główne z Mrożone Key Lime Pie jako deser. Z łyżeczką wynik 74%, to danie jest całkiem dobre. Spróbuj Limonki Szybko Konserwowane, Pan Gotowane Rockfish Z Zakonserwowanymi Limonkami, oraz Sok Arbuzowy Z Limonkami I Świeżą Miętą dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 475 stopni F.
Włożyć dorsza do żaroodpornego naczynia do pieczenia i doprawić solą i pieprzem, do smaku. Top każdy filet z 3 plastry limonki, oliwki, kapary i rozmaryn.
Piec, aż ryba jest gotowane przez, o 10 protokół.
Rybę wyjąć z piekarnika i podawać z wapnem.
Polecane wino: Pinot Grigio, Gruener Veltliner, Pinot Noir
Dorsz w menu? Spróbuj sparować z Pinot Grigio, Gruener Veltliner i Pinot Noir. Ryby są tak różnorodne jak wino, więc trudno wybrać wina, które pasują do każdej ryby. Ostre białe wino, takie jak Pinot grigio lub Grüner Veltliner, pasuje do każdej białej ryby o delikatnym smaku. Mięsiste, silnie aromatyzowane ryby, takie jak łosoś i tuńczyk, poradzą sobie nawet z lekkim czerwonym winem, takim jak pinot noir. Alzacja Willm Pinot Gris Reserve z 4.4 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 16 dolarów za butelkę.
![Alsace Willm Pinot Gris Reserve]()
Alsace Willm Pinot Gris Reserve
Intensywny złoty kolor z nutami ochry, wino ma nos dojrzałych owoców, pigwy. W ustach atak jest elastyczny i pełny, z nutami miodu i przypraw. Końcowy doskonale równoważy cukier i kwasowość.Połącz to wino ze smażonymi na patelni foie gras, grillowanymi lub pieczonymi białymi mięsami (wieprzowina, cielęcina), królikiem, drobiem w sosie śmietanowym, wędzonymi rybami, potrawami z grzybów, takimi jak risotto.