Pieczony czosnek i bakłażan Caponata
Pieczony czosnek i bakłażan Caponata może być tylko przystawką, której szukasz. Na 57 centów za porcję, ten przepis okładki 4% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 16. Jedna porcja zawiera 167 kalorii, 3G białka, oraz 6G tłuszczu. Ten przepis z Kraft Recipes ma 3 fanów. Mieszanka parmezanu, pomidory w puszkach, bakłażan i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 3 godziny i 25 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 53%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Pieczony czosnek i bakłażan Caponata, Pieczony Bakłażan Caponata, oraz Pieczony Bakłażan Caponata dla podobnych receptur.
Instrukcje
Piekarnik rozgrzać do 191°.
Wyciąć 1/2-calowy gruby plaster z góry czosnku, odsłaniając goździki; wyrzucić górę.
Cięcie pędzlem-strona czosnku lekko z olejem; zawiń szczelnie w folię.
Umieścić na blasze do pieczenia. Przekłuć bakłażana w kilku miejscach widelcem lub ostrym nożem.
Umieścić na blasze do pieczenia z czosnkiem.
Piec 50 min. do 1 godziny lub do momentu, gdy oba będą miękkie; lekko ostudzić.
Obrać bakłażan, a następnie pokroić na małe kawałki; umieścić w średniej misce. Zmielić 3 ząbki czosnku.
Dodaj do bakłażana wraz z pomidorami, pietruszką, cebulą i octem; dobrze wymieszaj. Przechowywać w lodówce 2 godziny. Tymczasem przechowywać w lodówce pozostały czosnek do innego użytku.
Posypać mieszankę bakłażana z serem tuż przed podaniem.
Podawać jako dip z krakersami.