Ravioli z kremowym sosem pomidorowym
Need a bezglutenowa i pierwotna przystawka? Ravioli z kremowym sosem pomidorowym może być doskonałym przepisem do wypróbowania. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 6G białka, 10 g tłuszczu, oraz w sumie 142 kalorie. Ten przepis służy 6 i kosztuje $1.45 za porcję. 2 osoby były zadowolone, że spróbowały tego przepisu. Mieszanka ravioli szpinak, sól i pieprz, oliwa z oliwek, i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak pyszne. Tylko kilka osób naprawdę lubiło to śródziemnomorskie danie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 20 minut. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Z łyżeczką wynik 95%, to danie jest świetne. Spróbuj Ravioli z kurczaka w kremowym sosie pomidorowym, Ravioli krabowe w kremowym sosie pomidorowym, oraz Ravioli z kremowym sosem z suszonych pomidorów i bazylii dla podobnych receptur.
Instrukcje
Doprowadzić duży garnek osolonej wody do wrzenia.
Dodaj około 1/4 szklanki oliwy z oliwek do wody, aby zapobiec przywieraniu makaronu.
Dodać ravioli i gotować, aż al dente, mieszając od czasu do czasu, o 5 protokół.
Odcedzić ravioli, rezerwując 1/2 szklanki wody do gotowania. Wrzucić ravioli z pozostałym olejem do herbu.
Tymczasem, doprowadzić sos marinara na wolnym ogniu w średnim rondlu na średnim ogniu, ubijanie często.
Ubij ricottę i wystarczającą ilość wody do gotowania, aby rozrzedzić sos do pożądanej konsystencji. W przypadku grubszego sosu użyj mniej wody z makaronu; w przypadku cieńszego sosu dodaj więcej wody. Powrót sos na wolnym ogniu. SOS doprawić do smaku solą i pieprzem.
Łyżka 3 łyżki sosu na dnie każdej z 6 misek. Ułóż ravioli na sosie.
Skropić pozostały sos nad ravioli.
Posypać parmezanem i bazylią i podawać.